Daraverile zilei de 27 ianuarie 2019

Bucureștiul, distrus de freezing rain – Echipele de intervenţie au muncit întreaga noapte pe străzile Capitalei. Pompierii, dar şi angajaţii ENEL, STB şi ai primăriilor au încercat să remedieze nenumăratele probleme apărute după patru zile de ploaie îngheţată.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România – Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România prilejuieşte serii de evenimente dedicate onorării memoriei celor care au dispărut în urma unora dintre cele mai crude manifestări ale istoriei din ultimul secol.

Naomi  Osaka, noul număr 1 mondial în tenisul feminin – Japoneza Osaka a cucerit titlul de la Melbourne și a devenit prima asiatică număr 1 mondial. Finalista Kvitova a trecut pe 2 în lume, iar Halep este acum pe 3, la aproape 1.500 de puncte distanță de lider.

Pauză de 3 săptămâni la Shutdown-ul din America – Preşedintele Donald Trump a cedat în faţa presiunilor şi a pus capăt, temporar, celei mai îndelungate crize guvernamentale din istoria Statelor Unite.

Românii au blocat sistemul 112 – Autorităţile fac apel la cetăţenii din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să evite să sune la 112 pentru a cere degajarea copacilor prăbuşiţi sau anunţarea de situaţii similare, pentru a nu suprasolicita sistemul de apelare a numărului unic de urgenţă 112, subliniind că prioritare sunt evenimentele cu victime sau situaţiile în care este pusă în pericol viaţa umană.

Dacian Cioloș a fost ales președinte al PLUS – Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PLUS, el întrunind 99,17 la sută din voturile delegaţilor.

Schimbările climatice nu există, dar costă al naibii de mult – A devenit a doua natură pentru mass media și unii oameni să lege evenimentele meteo de schimbările climatice. Mai precis, uragane, taifunuri, inundații, secete, ori focuri de pădure ar fi provocate în prezent de încălzirea globală antropogenă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *