Daraverile zilei de 26 aprilie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 26 aprilie – Italia va redeschide școlile în septembrie. Ultimul bilanț: peste 200 de mii de morți în lume, peste 600 în România (cu 35 în ultimele 24 de ore). Boris Johnson își reia activitatea începând de luni. Studiu: transmiterea coronavirusului de la copil la copil sau de la copil la adult, puțin probabilă. Hotelurile și restaurantele se pregătesc de redeschiderea turismului de la 1 iunie. Donald Trump nu mai vrea în conferințe de presă. Wizz Air vrea să reia zborurile din mai.

34 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl – În urmă cu 34 de ani, mai exact în 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, exploda reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. A fost cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

Controversa morții lui Kim Jong Un. Trenul său, văzut într-o stațiune – Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong-un a fost observat săptămâna aceasta în portul Wonsan, în care se află o staţiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, în contextul în care starea sănătăţii dictatorului nord-coreean face obiectul unor speculaţii, relatează Reuters.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 26 aprilie 2020”

  1. 1]Boris Johnson își reia activitatea începând de luni. Sti ca , ” o anumita parte a presei ” din Regatul Unit vehiculeaza cam d e mult parerea ca , asta cu infectarea lui Johnson si spitalizarea lui de urgenta plus conectarea la ventilator , asta a fost o chestie la mishto mai ceva ca-n Ferentari ? 2] Italia va redeschide școlile în septembrie. Pai , cam tot atunci incepeau de obicei scolile la macaronari deci…3] Hotelurile și restaurantele se pregătesc de redeschiderea turismului de la 1 iunie. Iancule , dumneata esti un tip sprintzar la minte deci te-ntreb : te-ai duce sa voiajezi doar pentru casa si masa ? Adica , un pub ceva , o bauta la o terasa , sau clatirea ochilor cu vizionarea defilarii coardelor pe strase in centrele vechi , cu lipeala d e rigoare pentr-o babardeala de zile mari , pentru alea voiajezi , nu ca sa casti ochii la daramaturile alea italienesti , grecesti sau chiar frantzuzesti ! Pai daca n-am parte de chestiile alea , la ce dracu mai plec in vajaiala ? 4] Donald Trump nu mai vrea în conferințe de presă. La cate enormitati a lansat de vreo luna incoace…mai bine s a taca dracului caci , s e va face d e shit pentru tot restul vietii… cum deja s-a facut . 5] 34 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl . Nu ti-a dat prin mintea capului sa faci o paralela intre ” disponibilitatea la comunicare ” a autoritatilor URSS din 1986 si acelasi gen de “comunicare ” avut de autoritatile Republicii Populare Chineze in 2020 ? 6] Controversa morții lui Kim Jong Un. Trenul său, văzut într-o stațiune din Wonsan . Altii mi-au dat sperante , si nu doar mie , anuntand deja ca , ” medicii chinezi trimesi acolo de catre R.P. Chineza ar fi ajuns prea tarziu ” . Daca vor proceda ” ca de obicei ” in ultimii 60 de ani , va urma o femeie presedinte in North Koreea ? Si p’asta tot Kim o cheama deci , chiar n-asi fi prea mirat daca chiar s-ar intampla insa nu asta-i important cat faptul ca , vom avea privilegiul de-a vedea direct cum decurge inmormantarea unui zeu , noi astia ce n-am fost contemporani plecarii catre IAD a unui diavol numit I.V. Stalin . Iancule , iti doresc sa ai parte de-o Duminica cat mai placuta in continuare si sa ai o saptamana viitoare cat mai productiva !

    1. @Marian Situația din Coreea este cu adevărat interesantă și cu implicații majore inclusiv la nivel global. Da, și eu cred că sora lu Kim va prelua puteea, iar faptul că momentan nu este dată public nicio informație legată de moartea lui ține de negocierile, probabil foarte dure, cu generalii lui Kim Jong un.

Leave a Reply

Your email address will not be published.