Daraverile zilei de 25 martie 2019

Donald Trump scapă de acuzații în ancheta lui Muller – Preşedintele Donald Trump s-a declarat duminică ”total şi complet exonerat” de procurorul special Robert Mueller, care a conchis că nu există elemente care să probeze o înţelegere între echipa sa de campanie şi Rusia în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relateazăThe Associated Press.

Turcia se ceartă cu SUA pe înălțimile Golan – Adminstraţia de la Ankara va discuta cu reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în ceea ce priveşte dorinţa Statelor Unite de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, a transmis preşedintele turc Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

Tudorel Toader și ordonanțele marii iertări – E greu de crezut că din combinația de ordonanțe pregătite de Ministerul Justiției și decizii CCR de adoptat și, după toate aparențele în pregătire, vor rămâne mai mult de o mână de foarte ghinioniști condamnați pentru corupție în România.

Azi este sărbătoarea Buneivestiri – În tradiția populară, sărbătoarea Bunei vestiri întâmpină sosirea rândunelelor și primul cântec al cucului. De aceea, ziua mai este numită Ziua Cucului.

Dăncilă mută de una singură ambasada României la Ierusalim, apoi revine – Disputa dintre Palate pe tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim continuă, premierul Viorica Dăncilă susținând, duminică seară, că anunțul pe care l-a făcut a fost “o opinie personală”. Precizările sale vin după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat-o de “totală ignoranță în domeniul politicii externe”.

PSD validează azi lista pentru #europarlamentare2019 – Comitetul Executiv Naţional (CEx) al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, 25 martie, de la ora 12.30. La finalul şedinţei, social democraţii vor publica lista cu candidaţii la alegerile europarlamentare din luna mai.

USR și câte o controversă pe zi – Deputaţii USR Cristian Ghinea şi Vlad-Emanuel Duruş au depus o propunere legislativă care prevede interzicerea constituirii organizaţiilor cu caracter comunist şi a promovării în public a doctrinei comuniste.

Tu când ai fost ultima dată la o bibliotecă? – În ultimii 30 de ani, bibliotecile publice aproape că s-au înjumătăţit, arată statisticile. Numărul cititorilor activi este şi el în scădere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.