Daraverile zilei de 25 februarie 2020

Economia mondială, răpusă de coronavirus – Acţiunile de pe Wall Street au înregistrat, luni, cel mai amplu declin din ultimii doi ani, pe fondul creşterii numărul cazurilor de infectare cu coronavirus  în afara Chinei, care a provocat temeri legale de o încetinire prelungită a economiei mondiale. Tot pe tema coronavirusului, avem 1000 de persoane izolate la domiciliu în România și 17 în carantină. Iar Iohannis a convocat CSAT pe această temă.

O pisică candidează la alegerile municipale din Franța – Un partid din Franța și-a anunțat, luni, intenția de a include o pisică pe lista sa la alegerile municipale din Rennes (vest) pentru a evidenția condiția animalelor.

ONU: ”Drepturile omului sunt luate cu asalt” – Lumea nu se îndreaptă în direcţia corectă din foarte multe puncte de vedere. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a atras atenţia că drepturile omului sunt ‘luate cu asalt’ de peste tot în lume.

Harvey Weinstein, găsit vinovat de agresiune sexuală și viol – Producătorul Harvey Weinstein a fost declarat luni vinovat de agresiune sexuală şi viol în procesul în care este judecat la New York, dar nu a fost găsit vinovat pentru acuzaţii mai grave care i-ar fi putut aduce o condamnare la închisoarea pe viaţă.

CCR a considerat conflict juridic desemnarea lui Orban pentru a forma din nou guvernul – Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. Conform unui comunicat, CCR a stabilit că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul, astfel că șeful statului trebuie să facă o nouă propunere. CCR nu interzice însă ca Iohannis să îl nominalizeze din nou pe Orban, cu condiția să strângă o majoritate parlamentară în acest sens, susțin sursele citate. Decizia implică faptul că procedura de desemnare a premierului se reia de la pasul 1, nominalizarea unui nou candidat.

3 thoughts on “Daraverile zilei de 25 februarie 2020”

  1. 5] Iancule , nici macar BOR n-ar crede in aiureala asta ! Ar fi … cam la fel cum le-ar propune KWJ , alora de la USR sa-si gaseasca o majoritate parlamentara -care sa-i si sustina – pentru a face un guvern… al lor . Din pacate PNL-ul { adica aia ce poarta numele unui partid istoric } se duce pe topogan iar pentru asta , singurul vinovat este { ai sa razi , merg la pariu ! } : Crin Antonescu ! 4] Daca toti producatorii de la Hollywood ar fi cautati in dulapuri si daca , toate actritzele mari si recunoscute ca atare in lume , ar depune plangeri … am fi uimiti cati s-ar afla in puscarie pe viata si cate boarfe am descoperii c-au existat vreodata in lumea showbiss- ului … de parca n-am sti deja asta . 3] Asta-i chiar cea mai importanta stire si , asi fi fost tare curios ce-ar fi spus tipii de la ONU daca , ar fi fost atenti la cuvintele doamnei Raluca Pruna fost Ministru al Justitiei din Romania , ministru intr-un cabinet… tehnocrat : ” Drepturile omului sant doar un lux ! ” 2] Ioane fratele meu , pentru cazul in care nu stiai francezii , sant renumiti pentru umorul lor abstarct si absolut de neinteles pentru cineva din afara Frantei chiar fiind vorbitor nativ de limba franceza astfel incat… nu ma mira alegerea alora . Ma mira doar , cum dracu de nu le-a dat alora din Rannes prin mintea capului , sa se fi gandit la cainii madammei Brigite Bardot ? Alta greutate… alta notorietate : MERGEAU LA CASTIG SIGUR !!! 1] Oricat ti-ar pare de ciudat Iancule dar , popa Cacalau de la biserica Sf. Gheorghe { aia de pe Giurgiului } amintea intr-o predica de-a sa de la finalul anului trecut faptul ca : ” Expansiunea rasei galbene nu va putea fi oprita decat de catre… Dumnezeu ” . Uite ca , Dumnezeu saracu’ si-a facut timp pentru a-si arunca o privire asupra lucrarii Lui si-a intervenit . Singura problema este ca { batranetea ce sa-i faci } a cam incurcat borcanele si fara sa vrea probabil { se vede lipsa cunostiintelor de economie caci , daca nu l-a avut pe Catu profesor… } , a permis ca si altii sa patimeasca in urma gandului Sau bun . Nu era mai bine sa-i fi nenorocit pe toti cu virusul asta sa ramanem doar noi romanii si sa muncim in liniste , ca vitele caci…suntem obisnuiti cu-asa ceva inca de pe vremea lui Manole , ala de construia manastiri ?! P.S. Daca ar fi trait in vremurile astea acel mester , Manole pe numele sau , la ora asta asi ispasea deja , primii douazeci de ani din condamnarea pe viata pe care ar fi dictat-o Tribunalul Bucuresti si , probabil primii zece din cea pe care ar fi dat-o Tribunalul din Craiova sau… ar fi luat cu suspendare daca pedeapsa ar fi fost data de catre Tribunalul… Vaslui , c’asha ‘ i in Romania ! 8)

    1. @Marian Te-a întreba de ce dai vina pe Antonescu, dar cred că te stârnesc rău de tot. Dar, da, ar și el o bucată bună de vină, fie pentru că s-a retras de la sine putere, fie pentru că a fost avut la mână cu ceva și nu a ieșit publică să spună ceva. Vizita aceea din America rămâne o mare enigmă. Popa acela care a spus lucrurile acelea despre rasa galbenă este clar doar popă, nu preot. Și sunt mulți așa, din păcate.

      1. Iancule , ti-ai dat singur raspunsul ! ” . Dar, da, ar și el o bucată bună de vină, fie pentru că s-a retras de la sine putere, fie pentru că a fost avut la mână cu ceva și nu a ieșit publică să spună ceva. Vizita aceea din America rămâne o mare enigmă. ” Crin Antonescu chiar era iubit de catre romani si… le-a inshelat incredere ! Iar popa { cred ca te-ai prins d e faptul ca , CACALAU este doar o porecla } , ala chiar este PREOT , la fel cum a fost si PARINTELE PROFESOR Emanoil Galeriu care… si el spunea cam aceleasi lucruri insa , in urma cu vreo patruzeci de ani cand , asa d’al dracului ce eram si pentru a face in oftica alora de la Secu , ma duceam la biserica Sf. Ecaterina { aia de langa Institutul Teologic } sa -i ascult predicile . 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *