Daraverile zilei de 24 iunie 2019

Zânzienele, marea sărbătoare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul – Credincioşii ortodocşi sărbătoresc, luni, Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul, cunoscută în popor şi ca Drăgaica sau Sânzienele, când a fost instituită, în 2013, şi Ziua Universală a Iei, marcată de comunităţile româneşti din toată lumea.

USR & PLUS nu exclude o alianță cu PNL la alegerile locale – Liderii USR-PLUS infirmă zvonurile potrivit cărora negocierile privind prezidenţiabilul Alianţei s-ar fi blocat şi dau asigurări că sunt pregătiţi să preia guvernarea împreună, dar numai după alegeri. Au speranţe mari în ceea ce priveşte scrutinele următoare. Spun că vor ajunge în turul doi la prezidenţiale, unde candidatul USR-PLUS îl va întâlni pe Klaus Iohannis.

Echipa refugiaților la JO din 2020, cea mai numeroasă din istorie – Sportivii rămaşi fără ţară, din diverse motive – mai mult sau mai puţin personale, sunt tot mai mulţi, de la un an la altul. Echipa refugiaţilor care va participa la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, va fi mai mare decât cea care a concurat la ediţia din 2016 a JO, la Rio de Janeiro, a anunţat CIO.

Erdogan pierde din nou alegerile din Istanbul – Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a felicitat duminică pe candidatul opoziției ales la primăria Istanbulului, spunând că acceptă rezultatul scrutinului, după ce a obținut anularea primelor alegeri ținute la finalul lunii martie, relatează AFP.

Un melc a dat peste cap circulația trenurilor în Japonia – Haos în sistemul feroviar japonez din cauza unui melc. Mica creatură se pare că a produs un scurtcircuit care a afectat căile ferate din sudul Japoniei. Zeci de trenuri au avut întârzieri, iar 12.000 de pasageri au fost afectați.

Gabriela Firea pregătește o nouă țeapă imobiliară – Primăria Capitalei vrea să desființeze depoul din Piața Victoriei și să mute tramvaiele la depoul din Titan. Terenul rămas liber, aproape 35.000 mp, va ajunge la Societatea de Transport București (STB), printr-o majorare de capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published.