Daraverile zilei de 23 martie 2019

Franța fierbe iarăși azi. Macron a scos armata în stradă! – MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, sâmbătă, începând cu ora 6.00, ca urmare a violenţelor comise în precedentele manifestări ale reprezentanţilor “vestelor galbene” şi a riscului perturbării ordinii publice, autorităţile franceze au interzis circulaţia vehiculelor cu motor în sectorul L’Elysee.

Marșul pentru viață 2019 – Potrivit organizatorilor, ediţia din 2019 a “Marşului pentru viaţă” se desfăşoară sub motto-ul “Unic din prima secundă” şi va avea loc în peste 500 de localităţi din România şi Republica Moldova.

Statul Islamic a fost eliminat definitiv din Siria – “Califatul” autoproclamat al grupării Statul Islamic (ȘI) a fost total eliminat, după cucerirea de către o forță arabo-kurdă susținută de Statele Unite în ultimul teritoriu controlat de jihadiștii în Siria, a anunțat sâmbăta această forță.

Începem turneul de calificare la Euro2020 – România va debuta, diseară (ora 19.00, Pro TV), în preliminariile Campionatului European din 2020, urmând să întâlnească Suedia la Stockholm.

Procurorul Robert Muller a încheiat ancheta în cazul Trump – Rusia – Procurorul special Robert Mueller a predat, vineri, mult aşteptatul raport cu privire la  controversata investigaţie asupra ingerinţelor electorale ale Rusiei din timpul campaniei prezidenţiale din SUA, un episod care a aruncat o umbră întunecată asupra preşedinţiei lui Donald Trump.

Cât de bănoase sunt pentru stat legalizarea canabisului și prostituția? – Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat intenţia de a legaliza canabisul, doar în scop medical, vehiculând însă spre sfârşitul anului trecut şi posibilitatea de a cere legalizarea prostituţiei în ţara noastră. Aceste două activităţi, deocamdată ilegale, ar creşte PIB-ul României cu cel puţin 300 de milioane de euro, potrivit ultimelor date ale INS.

Sunt gata și cele mai așteptate modificări la Legile Justiției – Ministerul Justiției are în lucru un proiect de ordonanţă de urgenţă, care introduce posibilitate ca cei condamnați de completurile de 5 judecători în perioada 2014 – 2018 (completuri declarate nelegale de CCR) să poată face contestație în anulare – chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestației, scrie G4Media.ro, citând surse guvernamentale. Ordonanţa l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea din Dosarul Referendumul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.