Daraverile zilei de 23 aprilie 2019

Apar memoriile lui Prince – O versiune a cărții de memorii la care Prince lucra înainte să moară va fi lansată la toamnă. Anunțul a venit la puțin timp după comemorarea a trei ani de la tragica dispariție a artistului.

Azi este Sfântul Gheorghe – Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai îndrăgiţi de creştini, fiind ocrotitorul Moldovei, iar numeroase biserici poartă hramul său. Anul acesta, Biserica Ortodoxă Română a decis ca slujba dedicată să aibă loc a doua zi de Paşti, pentru că sărbătoarea cade în Săptămâna Patimilor, perioadă de post.

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții – Data de 23 aprilie 2019 marchează atât Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, cât şi comemorarea a 403 ani de la moartea poetului şi dramaturgului englez William Shakespeare.

Arcul de Triumf, deschis vizitării la Noaptea Cărților Deschise – Arcul de Triumf, simbolul victoriei și al independenței în România, își deschide porțile marți, 23 aprilie, și devine de la ora 19.00 până la miezul nopții, gazdă pentru cititori la Noaptea Cărților Deschise.

Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă – Magistraţii instanţei supreme au decis, luni seară, să-l achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menţinută, astfel, decizia din prima instanţă.

Cât ne costă masa de Paște – Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși sărbătoresc Paștele, iar piețele și supermarket-urile se umplu de clienți interesați de carne de miel, ouă, carne de porc sau cozonac.

România și Europa lovite de praful saharian – Un masiv nor de praf saharian, “foarte dens”, a lovit zilele acestea Europa, urmând să ajungă în perioada următoare până în Irlanda, Marea Britanie, Polonia și Ucraina, informează site-ul de specialitate Severe Weather Europe. Acest nor de praf saharian va afecta inclusiv România.

Berea craft câștigă teren în România – Jumătate dintre românii care iau masa la restaurant comandă și bere, iar, anul trecut, 3 la sută din berea vândută în România a fost din categoria “craft”.

Primăria București vrea modificarea Codului Rutier – Ca să nu mai stea blocate în trafic, autobuzele din Bucureşti ar urma să circule pe culoarul tramvaielor. Ideea se loveşte însă de Codul Rutier care interzice acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *