Daraverile zilei de 20 iunie 2019

Guvernul discută azi noua variantă OUG pentru Uber, Bolt, Clever – Autoritățile au modificat proiectul inițial care reglementează aplicațiile Uber, Bolt și Clever. Această variantă va fi discutată în ședința de guvern de astăzi (joi- 20 iunie) într-o primă lectură. Potrivit noului proiect consultat de HotNews.ro, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Arma cu care s-a sinucis Van Gogh, vândută la licitație – Revolverul cu care Van Gogh s-ar fi sinucis în ziua de 27 iulie 1890, într-un câmp de grâu din comuna Auvers-sur-Oise( Val-d’Oise ), a fost vândut la licitaţie pentru suma de 161.500 de euro, relatează Le Monde.

Azi este Ziua Mondială a Refugiatului – Ziua Mondială a Refugiatului are ca temă în 2019 #StepWithRefugees, agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite insistând asupra importanţei pe care o are un simplu gest de solidaritate pentru cei care au fost obligaţi să părăsească ţările în care viaţa le era ameninţată.

Iohannis cere 8 zile de vot pentru cei din Diaspora – Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului să vină urgent cu o nouă lege electorală, pe care Parlamentul să o voteze până la finalul acestei sesiuni (1 iulie). Şeful statului solicită ca votul pentru alegerile prezidenţiale să se întindă pe mai multe zile în diaspora, astfel încât să nu mai existe cozi.

Adidas a pierdut marca cu cele 3 benzi laterale – Marca producătorului de echipamente sportive Adidas nu mai este recunoscută la nivel european, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene, argumentând că este „o marcă figurativă obişnuită”.

Promisiunile electorale ale lui Trump: eradicarea SIDA, leac pentru cancer și mers pe Marte – “Patru ani în plus!”: Donald Trump şi-a lansat marţi în Florida, în strigătele mulţimii entuziaste, campania pentru 2020 în încercarea de a obţine un nou mandat după victoria-surpriză din 2016, relatează AFP.

Nou circ cu ÎPS  Teodosie  – Înalt Preasfinţitul Teodosie uimeşte din nou. A fost urcat la cer cu macaraua. S-a întâmplat acest lucru la slujba de Rusalii, la o biserică din Constanţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *