Daraverile zilei de 19 februarie 2019

Se schimbă din nou structura anului școlar 2019 – 2020 – Anul şcolar 2019-2020 va începe pe 9 septembrie şi se va încheia pe 12 iunie, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

Queen va cânta la Gala Oscar 2019 – Trupa britanică Queen va cânta la ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2019, care va avea loc duminică. Anunţul a fost făcut de către Academia Americană de Film, pe Twitter.

Dan Șova scapă de condamnarea în dosarul CET Govora – Instanţa supremă a admis o contestaţie depusă de fostul senator Dan Şova şi a dispus anularea condamnării de 3 ani închisoare primite de acesta în dosarul ‘CET Govora’.  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să se rejudece pe data de 15 aprilie.

Darius Vâlcov, acuzat de plagiat – Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, conform PressOne.

Ce s-a întâmplat cu Laura Bretan în finala preselecției Eurovision? – Scandalul selecției naționale de la Eurovision ajunge și în Parlament. Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, susține că este ”șocat” de ceea ce au făcut cei de la TVR și arată că toate aceste scandaluri nu fac decât să sporească neîncrederea românilor în televiziunea națională.

Gică Popescu ne asigură, putem să nu facem nimic, tot organizăm Euro 2020 – Consilierul premierului pe probleme de sport, Gică Popescu, a fost luni seară invitat la Tema Zilei. Mesajul său e liniştitor: pentru organizarea unei grupe a campionatului european de fotbal de anul viitor nu e nevoie de stadioane, cale ferată, metrou sau autostradă.

Cum arată metroul din Drumul Taberei? Hai, recunoașteți, chiar este funny știrea asta! – Lucrările la Magistrala 5 de metrou vor fi finalizate în totalitate până în septembrie-octombrie, potrivit directorului general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

La PNL se mai luptă cu lista pentru #Europarlamentare2019 – În ritmul ăsta, trupa lui Sică va fi gata pentru alegerile locale.

Tudorel Toader luptă și luptă cu justiția – Ministrul Justiției, Tudorel Toader, pregătește o nouă OUG prin care modifică Legile Justiției, prin care secția de investigare a magistraților devine practic stat în stat.

Harta calității drumurilor din România – Şoferii din România au la dispoziţie o hartă a calităţii drumurilor din România, realizată de membrii Asociaţiei Pro Infrastructura.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 19 februarie 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *