Daraverile zilei de 16 aprilie 2019

Totul despre incendiul devastator de la Notre Dame: aici, aici.

Blat DNA și Dragnea? – Este foarte greu spre imposibil de înțeles, dintr-o perspectivă legitimă și profesionistă, strategia DNA la termenul de luni al procesului lui Liviu Dragnea. Pentru că efectul acestei strategii este unul halucinant: DNA a obținut amânarea procesului lui Dragnea.

Educația sexuală în România vs Europa – Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii cer decidenţilor români să introducă material Educaţia sexuală ca materie obligatorie, arătând că în Portugalia copiii învaţă încă de la vârsta de cinci ani despre relaţii de prietene, consimţămât şi sexualitate, iar în Spania, Italia şi Cipru, de la paisprezece ani.

Începe să se miște dosarul Tăriceanu în Parlament? – Comisia juridică a Senatului are pe ordinea de zi, în şedinţa de marţi, de la ora 10.30, pentru raport, scrisoarea PÎCCJ prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită.

Se reactivează Comisia Iordache – Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, ieri, prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate a Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei – aşa numita comisie Iordache.

Încă o tragedie în România săracă: un copil a murit după ce a căzut în fosa septică a unei școli – Un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăieşti, a decedat în această după amiază în curtea şcolii. Din primele informaţii se pare că a căzut în fosa septică de la şcoala din localitate. În aceeaşi curte cu şcoala se află şi grădiniţa.

”Scara Sfântă” urcată de Mântuitor spre Pilat, redată credincioșilor – Cele 28 de trepte de marmură ale “Scării Sfinte” sau “Santa Scala” pe care Iisus Hristos a urcat acum 2000 de ani spre a fi judecat de Pilat au fost dezvăluite, în premieră, în urma unui proces de renovare.

Kim Jong Un, întâlnire cu Putin – Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un ar putea efectua o vizită săptămâna viitoare în Orientul Îndepărtat rusesc pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Puțin, anunță agenția de presă Yonhap, care citează sursele sale din Moscova. „Președintele rus Vladimir Puțin urmează să viziteze regiunea Orientul Îndepărtat în jurul zilei de 24 aprilie.

Debutul ultimului sezon Games of Thrones, 1 miliard de telespectatori – Un miliard de oameni au urmărit, duminică, primul episod al ultimului sezon al serialului fenomen “Game of Thrones”, care a fost transmis live în 207 de țări și teritorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.