Daraverile zilei de 15 iunie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 15 iunie – 1.1 milioane de dolari, factura spitalizării unui american care a scăpat de coronavirus. Grădinițele, creșele și after school-urile rămân închise. Etapa a treia de măsuri de relaxare în România. China închide 10 cartiere rezidențiale din Beijing. Creștere record a cazurilor în Florida și Texas. Tarom reia zborurile normale spre multe țări din Europa. Șanse infime să avem vaccinul anul acesta. Bulgaria, în valul doi de coronavirus? India: 500 de vagoane de tren transformate în spitale.

Azi începe Evaluare Națională 2020 – Evaluarea Națională 2020 începe luni cu proba de limba și literatura română, în elaborarea subiectelor nefiind inclusă materia din semestrul al doilea. La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni.

131 de ani de la moartea lui Eminescu – În data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii din România.

Fotografia lui Winston Churchill, scoasă de Google din căutări – Dispariția unei fotografii a fostului premier britanic Winston Churchill de pe Google a stârnit semne de întrebare în Regatul Unit, scrie AFP.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 15 iunie 2020”

  1. 1] Merci ca ai binevoit sa-ti reamintesti d e faptul ca , 15 Iunie are pentru noi romanii si o alta semnificatie in afara de… mineriada ! De fapt , deocamdata doar tu Iancule , ai amintit de aceasta data nu si KWJ care-a comemorat victimele Pietii Universitatii si-a mineriadei ce le-a produs , inca din 11 iunie . Chiar ar fi fost hilar daca ar fi comemorat si moarte a lui Eminescu tot atunci insa… nebanuindu-l de prea mare inteligenta cred c-a fost doar o scapare din vedere : doua la pretz d e una ! Pentru ca ti-ai reamintit ce semnifica 15 Iunie pentru romani ati amintesc in contrapartida de o postare mai veche a ta care… mi-a mers la inima la vremea respectiva : ” Eminescu , fala in Mijlocul pietei ” din Iunie 15 …2017 . Intrebare referitor la “disparitia ” unei fotografii a lui Winston Curchil din arhiva Google : dac vreodata cineva va gandi { SA FI SIGUR CA … SE VA GASI CINEVA } ca , Isus Cristos OMUL CARE-A MURIT PENTRU OMENIRE , n-a fost altceva decat un rasist , un homofob care-a promovat doar evreii ” in functii de conducere ” merita , ca imaginea sa de pe Google sa fie STEARSA /SCOASA deoarece asa-i ” pollitiicaly corect ” ce scuze vor gasii atunci astia d e la Google ? Inca n-am vazut reactiile presei britanice la acest afront insa , nu ma-ndoiesc de faptul ca vor fi dure nu de alta dar , Curchil a fost omul ce , prin intreaga sa atitudine , a mobilizat poporul englez sa nu capituleze in fatza pretentiilor naziste de-atunci ci , sa reziste cu orice pretz . Poate ca asa intelegea , betivanul ala ce ne-a vandut lui Stalin ca pe-o masea stricata , termenul de POLITIICALY CORECT ?! Restul paginilor ” jurnalului tau de bord din 15 Iunie 20…20 , doar vorbe de vorbit fara suparare ! 8)

    1. @Marian Să știi că sunt multe texte biblice (mai ales din cărțile de cult) care sunt atacate pentru că vorbesc despre evrei ca despre cei care l-au omorât pe Dumnezeu. Și se cere schimbarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.