Daraverile zilei de 14 octombrie 2019

Consiliul UE a confirmat și el numirea Laurei Codruța Kovesi ca Procuror European – Consiliul Uniunii Europene a confirmat numirea Laurei Codruţa Kövesi în funcția de procuror-șef european, urmând ca această numire să fie supusă spre aprobare Parlamentului European, se arată într-un comunicat dat publicității luni.

Datoria externă a României a ajuns la 109 miliarde de euro – Datoria externă totală a României a crescut cu 9,1 miliarde euro în primele 8 luni, la aproape 109 miliarde euro.

Ce condiții pune USR pentru a vota un guvern PNL – Președintele USR Dan Barna a anunțat luni care sunt cele 4 condiții pe care formațiunea sa le pune liberalilor, dacă vor să fie susținuți în Parlament la învestirea noului Guvern.

Mihai Constantinescu a ieșit din comă – Medicii vorbesc despre o minune- după mai bine de câteva luni de stat în comă, îndrăgitul artist a început să-şi mişte membrele, ba chiar s-a şi ridicat singur din pat şi a început să fie hrănit şi cu altceva în afară de perfuzii.

Dr. h.c EMBA Alexandru Cumpănașu – Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale de luna viitoare, a publicat pe Facebook un document potrivit căruia a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina. Numele de pe document este incomplet, lipsind litera “u” de la finalul numelui de familie, și se spune că Alexandru Cumpănașu a urmat un curs de “Doctorat onorific” la respectiva Universitate.
UPDATE “Academia Regală” (OUS) din Elveția la care Cumpănașu a obținut diploma de master este parteneră a Universității Taurida din Ucraina care i-a acordat titlul de “doctor onorific”. “Toți studenții OUS pot primi diplome duale cu Universitatea Taurida pentru toate programele și nivelurile”, se spune pe site-ul instituției elvețiene.

A apărut primul centru anti-depresie din România – Boala secolului 21, depresia, afectează peste două milioane de români.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei – Zeci de mii de sarmale au fost pregătite în acest sfârşit de săptămână pentru Masa Pelerinilor, organizată luni, după Sfînta Litughie, la Cantina de Ajutor Social din Iaşi, unde credincioşii care participă la Hramul Sfintei Parascheva vor fi aşteptaţi şi cu câte un pahar de vin sau de ceai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *