Daraverile zilei de 13 noiembrie 2019

Începe Târgul de Carte Gaudeamus 2019 – Au mai rămas doar 7 zile până la debutul celui mai aşteptat eveniment anual din industria cărţii, de un sfert de secol: Târgul Gaudeamus Radio România. Iniţiat şi organizat de postul public de radiodifuziune.

Tăriceanu propune să avem 3 zile de vot și în țară – Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va iniţia un proiect de lege pentru înfiinţarea unui număr de secţii de vot în fiecare judeţ din ţară, unde românii să poată vota pe parcursul a trei zile, cum prevede legea în vigoare pentru cetăţenii români din diaspora.

Greta Thunberg revine în Europa la bordul unui catamaran – Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg, aflată în prezent în America de Nord, va reveni în Europa la bordul unui catamaran cu care va traversa Atlanticul.

Hillary Clinton ar mai vrea un duel cu Trump – Fosta candidată a Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, ia în considerare înscrierea în cursa electorală din 2020 pentru şefia Casei Albe, afirmând că se află „sub o presiune enormă” din partea „multor oameni” în privinţa candidaturii, relatează site-ul postului BBC.

Dosarul 10 august va fi desecretizat în această săptămână – Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că dosarul privind intervenţia jandarmilor la evenimentele din 10 august va fi desecretizat în această săptămână. “Va fi desecretizat în această săptămână şi veţi fi la curent cu această acţiune care se va derula la MAI.

Albinele românești, în pericol de dispariție – Albinele românești sunt în pericol din cauza insecticidelor folosite în agricultură. Pierderile ajung la un sfert din numărul total de albine și afectează nu doar producția de miere, ci și eco-sistemul.

Black Friday în China, 1 miliard de dolari cheltuiți în 68 de secunde – Ziua Celibatarilor – cea mai mare “sărbătoare” de cumpărături organizată în China, s-a lăsat cu vânzări de 38,4 miliarde de dolari, numai pe platforma Allibaba.

Apune steaua lui Barna în USR? – Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că, în urma rezultatului ”sub obiectiv” obţinut la alegerile prezidenţiale, va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.