Daraverile zilei de 13 februarie 2019

Lumea intră într-o nouă etapă. De fapt, se reîntoarce la anii 70 – NATO pregăteşte ‘măsuri disuasive’ cu scopul de a consolida apărarea teritoriului blocului militar occidental în faţa ameninţării unor noi rachete ruse cu capacitate nucleară, a anunţat astăzi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Economia lumii a cam răcit – Încrederea în perspectivele economiei globale s-a angajat pe o tendinţă negativă accentuată în ultimul an, conform datelor trimestriale publicate de Institutul Ifo din Germania, iar în T1 2019 indicele agregat a atins minimul ultimilor zece ani, de -13,1 puncte, de la 26 de puncte în T1 2018 şi -2,2 puncte în T4 2018 (vezi graficul).

Klaus Iohannis: ”Reducerea bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale, un demers iresponsabil” – Preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de modul în care coaliţia PSD-ALDE şi guvernul Dăncilă au înţeles să alcătuiască bugetul de stat pentru anul în curs. Şeful statului consideră că reducerea bugetelor serviciilor secrete şi ale altor instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale este o măsură inoportună.

Avocatul lui Florin Salam, reprezentantul României la CEDO – Catrinel Brumar va fi înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu, conform acelorași surse. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

”El Chapo”, cel mai mare traficant de droguri, găsit vinovat de toate capetele de acuzare – Traficantul mexican de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman a fost găsit vinovat, marți, pentru toate cele 10 capete de acuzare din procesul său care s-a derulat la New York, transmite BBC.

S-a lansat licitația pentru trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni – CFR a lansat licitaţia pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, obiectul contractului fiind construcția a 3 km de cale ferată și a unui viaduct de 1,5 km peste DN1. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 25 martie și sunt șanse minime ca trenurile să poată circula în iunie 2020 când Capitala va găzdui patru meciuri de la Euro.

Medicamentul Eurespal, oprit de la vânzare – Eurespal, un medicament prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare, după o notificare de la producător, a declarat un farmacist pentru HotNews.ro. Medicamentul producătorului francez Les Laboratoires Servier este retras pentru că substanța activă, fenspirida, poate provoca probleme cardiace.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 13 februarie 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *