Daraverile zilei de 12 martie 2019

Călugărul vedetă, Hrisostom Filipescu, a revenit la mănăstire – Într-un mesaj publicat pe blogul personal pe data de 8 martie, Hrisostom Filipescu anunță că s-a întors cu bine în țară, la Mănăstirea Secu, sănătos și în ascultare față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Primarul Iașiului se alătură protestului din 15 martie – Primarul Iașiului, Mihai Chirica, anunță că se alătură și el protestului pentru construirea de autostrăzi inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Chirica lansează și un apel către ceilalți edili să i se alăture și să oprească activitatea în primării pentru 15 minute, în 15 martie.

Parlamentul britanic votează azi acordul pentru Brexit – Parlamentarii britanici îşi vor exprima astăzi, votul asupra acordului pentru Brexit, după ce premierul Theresa May a obţinut modificări ‘angajante legal’, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Uniunii Europene la Strasbourg.

 Clujul face istorie: amendează pe cei care se urcă nespălați în mijloacele de transport în comun – Noul regulament privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Cluj se află în dezbatere publică. Proiectul fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Cluj-Napoca până joi, 14 martie, pentru ca ulterior să fie supus aprobării Consiliului Local.

Vaccinarea a devenit obligatorie în Italia – De acum, grădinițele au dreptul să îi trimită acasă pe copiii neimunizați.

Nancy Pelosi nu îl vrea demis pe Trump – Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, s-a declarat contra demiterii preşedintelui SUA, Donald Trump, în afara cazului în care există motive copleşitoare şi bipartizane, având în vedere cât de dezbinătoare ar fi pentru Statele Unite o acţiune în acest sens, informează Washington Post.

Zidane revine ca antrenor la Real Madrid – Zinedine Zidane a revenit la Real Madrid fiind prezentat, luni seara, drept noul antrenor al clubului. Francezul a vorbit, printre altele, despre plecarea sa, despre misiunea din finalul acestui sezon, dar și despre Cristiano Ronaldo.

Cel puțin 30.000 de pelerini vor participa la slujba ținută de Papa Francisc la Iași – Organizatorii se aşteaptă însă că numărul lor să depăşească o sută de mii şi cauta soluţii pentru că oraşul să nu se blocheze.

Cele mai răspândite cauze ale deceselor în lume – Peste 57 de milioane de oameni mor anual. Cancerul, maladiile respiratorii și diabetul conduc topul cauzelor.

Cel mai tare job există – Un proiect artistic experimental, lansat de o organizație suedeză caută un angajat care va primi aproape 2000 de euro pe lună pentru a sta degeaba, relatează Washington Post.

Sursă foto: Bună dimineața Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *