Daraverile zilei de 11 iunie 2019

Se semnează contractul pentru proiectarea și execuția căii ferate București Nord – Aeroport – Contractul privind proiectarea şi execuţia la obiectivul de investiţii ”Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti” se va semna marţi, la Ministerul Transporturilor, în prezenţa ministrului Răzvan Cuc şi a consilierului premierului, Gică Popescu.

Cioloș sau Barna, dintre ei se va alege prezidențiabilul USR & PLUS – Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat luni că ori el ori liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la preşedinţie “cu siguranţă”, evocând rezultatul Alianţei USR-PLUS de la alegerile europarlamentare.

Prezidențiabilii PSD, în opinia lui Codrin Ștefănescu – Codrin Ştefănescu a declarat luni că în PSD se vorbşete despre cinci nume care ar concura pentru a obţine nominalizarea partidului pentru a candida la funcţia de preşedinte al României. Este vorba despre Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea, informează Mediafax.

Lui Tudorel Toader îi este dor de funcția de ministru – Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader enumeră greşelile PSD pe justiţie, pe primul loc fiind OUG 13 urmată de legea recursului compensatoriu, şi prezintă motivele revocării sale, printre care refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea, refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran şi ‘refuzul ‘ de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ.

Adrian Sârbu și Marius Tucă lansează Smart TV – Grila programelor TV va include, de la finalul anului 2019, un nou proiect de televiziune, Smart TV, inițiat de Adrian Sârbu și Marius Tuca. Noul post de televiziune, licențiat de CNA în 6 iunie 2019, va emite online, dar și prin cablu.

Dezbaterea publică pe OUG care reglementează ridesharing-ul, motiv de scandal – Dezbaterea publică a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, organizată luni la Ministerul Transporturilor, a fost „câmp de bătaie” pentru participanţi. În timp ce taximetriştii şi-au susţinut nemulţumirile legate de companiile de ridesharing, acestea din urmă spun că digitalizarea este un semn de normalitate.

Viorel Cataramă candidează la prezidențiale – “Voi candida la alegerile prezidenţiale din 2019 ca preşedinte al partidului politic Dreapta Liberala, cu un mesaj ProCapitalism. Vrem să trimitem socialismul în istorie”, a declarat Viorel Cataramă, pentru mediafax.ro.

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și candidatura la prezidențiale – Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rector al UBB a postat azi un text în care reiterează că nu este interesat de nicio funcție de conducere politică în statul român.

Începe Festivalul de Teatru de la Sibiu – Se va juca teatru în mod spectaculos la Sibiu unde pregătirile pentru Festivalul Internațional sunt în toi. De vineri vor fi spectacole de stradă, teatru, dans, muzică și câteva surprize inedite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *