Daraverile zilei de 10 mai 2019

Ion Țiriac, petrecere de 80 de ani la muzeul Prado – Ieri, la împlinirea vârstei de 80 de ani, Ion Ţiriac şi-a invitat prietenii şi colaboratorii la o cină specială, la Muzeul Prado.

Summit-ul de la Sibiu în presa internațională – Summit-ul UE desfășurat, joi, la Sibiu a ajuns în presa internațională. Publicațiile străine au făcut o trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc pe meleaguri ardelene.

10 mai, Ziua Regalității – Ziua Regalității. Spectacol militar şi depunere de flori vor marca Ziua Regalităţii în Piaţa Palatului din Bucureşti. În cursul zilei de vineri vor fi organizate şi o petrecere în grădina Palatului Elisabeta, precum şi instituirea Cupei Reginei la Oină.

A fost trist pentru PSD la Iași – În timp ce liderii PSD îşi ţineau discursurile pe scena din centrul Iaşului, câţiva protestatari au reuşit să-şi facă simţită prezenţa prin trei metode inedite.

Autostrada Lugoj – Deva, tot mai aproape de finalizare – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pus dronele în funcţiune şi a publicat imagini spectaculoase realizate cu ajutorul lor pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva.

Sfârșitul lui Traian Băsescu. CNSAS îl trimite în judecată pentru colaborare cu Securitatea – Potrivit informațiilor Europa Liberă, dosarul de rețea conține doar coperțile pe microfilm, iar notele informative, două la număr până în acest moment, au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI). Dosarul de rețea este practic gol, deci nu conține un angajament cu Securitatea, dar pe copertă apare numărul dosarului, numele real și numele conspirativ, afirmă sursele Europa Liberă.

Kirk Hammett, chitaristul Metallica, accident pe scenă – Kirk Hammett, chitaristul trupei rock americane Metallica, a căzut pe scenă în timpul unui concert susţinut în aer liber în oraşul italian Milano, relatează contactmusic.net.

Cristi Boureanu, condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare – Fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dosarul în care este acuzat că a lovit un poliţist rutier.

Declarația de la Sibiu, documentul istoric al Summit-ului UE – Şefii de stat şi guverne din statele membre UE au adoptat Declaraţia de la Sibiu cu privire la viitorul Uniunii Europene, în cadrul Summitului de la Sibiu.

Sursă foto: Radio Europa Liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.