Daraverile zilei de 10 iunie 2019

Scandal între cele două țațe ale politicii românești: Firea și Băsescu – Un scandal a avut loc duminică seara într-o emisiunea de la un post de televiziune între europarlamentarul Traian Băsescu, care era invitat în studio, şi primarul Capitalei Gabriela Firea, care a intervenit prin telefon.

CFR a pensionat 700 de mecanici de locomotivă – *Rodrigo Maxim, preşedintele FSTFR: ‘Studiul de impact care ar sta, conform directorului general Valentin Dorobanţu, la baza acestei măsuri nu coincide cu realitatea din teren’ Noile măsuri luate de actuala conducere a CFR Călători sunt de natură să blocheze activitatea companiei încă din timpul sezonului estival, avertizează Rodrigo Maxim, pre-şedintele Federaţiei Sindicale a Transportatorilor Feroviari din Româ-nia (FSTFR).

Portugalia a câștigat Liga Națiunilor – Portugalia – Olanda a fost prima finală din istoria Ligii Naţiunilor, iar Cristiano Ronaldo & Co. au câştigat trofeul, după reuşita lui Gonçalo Guedes din minutul 60. A fost 1-0 pentru lusitani, la capătul unui meci care s-a jucat până în ultimele secunde la intensitate maximă.

Jupiter, vizibilă de pe Pământ în această noapte – Jupiter se află, luni, la “opoziţie”, respectiv în partea opusă Soarelui văzută de pe Pământ, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar fiind mai strălucitoare decât în orice altă perioadă a anului şi vizibilă întreaga noapte, un moment optim pentru astronomii amatori.

Tu ce făceai în 2005, când Nadal cucerea primul Roland Garros? – În 2005, un Euro era cotat la 3,61 de lei (pe 9 iunie mai precis), “Me at the zoo” era primul clip ridicat pe Youtube, Luminița Anghel și trupa Sistem s-au clasat pe 3 la Eurovision (ediția 50), murea Papa Ioan Paul al II-lea, Prințul de Wales se căsătorea cu Camilla Parker Bowles, Traian Băsescu era președintele României, Călin Popescu-Tăriceanu era prim-ministru, iar Rafael Nadal cucerea primul titlu la Roland Garros. De atunci, multe s-au schimbat în lume, dar nu chiar toate – duminică, Rafael Nadal a câștigat titlul cu numărul 12 la Paris(!). Ibericul tocmai sărbătorește majoratul titlurilor de Grand Slam (18).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *