Daraverile zilei de 09 aprilie 2019

Alegeri parlamentare în Israel – Cetăţenii israelieni sunt chemaţi marţi la urne, în cadrul scrutinului parlamentar anticipat în care principalii competitori sunt premierul Benjamin Netanyahu, care speră să obţină al cincilea mandat, şi generalul Benjamin Gantz, liderul alianţei de centru-stânga Albastru & Alb.

Tudorel Toader, amenințat de PSD – Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, îl atacă pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru refuzul de a adopta modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă. Ştefănescu îl acuză pe Toader că nu respectă deciziile forurilor de conducere ale partidului.

Marea Britanie, gata și de alegeri europarlamentare – Regatul Unit a stabilit la 23 mai data alegerilor europene, dând totodată asigurări că speră să nu fie necesar să le organizeze, la trei ani după ce a votat în favoarea Brexitului, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului, relatează AFP.

S-a deschis prima bursă de pește din România – La Tulcea s-a deschis prima bursă de pește din România, un proiect de aproape 6 milioane de euro, din fonduri naționale și europene. Este o soluție prin care se va elimina comerţul la negru şi se va putea ține o evidenţă mai clară a capturilor.

Reîncep programele RABLA pentru mașini – Programele prin care românii își pot cumpăra autoturisme noi în locul celor vechi se pregătesc de start. Cel de la Ministerul Mediului pornește săptămâna aceasta, iar cel de la Primăria Capitalei imediat ce vor fi gata tichetele.

A apărut aplicația care îți spune cum a votat lumea din cartierul tău – Partidul condus de Dacian Cioloş a lansat o aplicaţie care îţi arată cum s-a votat în fiecare cartier, pe fiecare stradă, la alegerile din 2016. Aplicaţia Radarul Politic este valabilă doar în Bucureşti.

Obama, în tandrețuri cu Merkel – Fostul preşedinte american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel au fost protagoniştii unui moment de tandreţe devenit viral în presa internaţională şi pe reţelele de socializare. Cei doi s-au întâlnit la Berlin, cu prilejul unui eveniment de promovare a „Fundaţiei Obama“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.