Daraverile zilei de 06 iulie 2019

Căsuțe din lemn, vândute cu 19.000 de dolari – Căsuţele de mici dimensiuni au devenit din ce în ce mai populare în contextul în care costurile proprietăţilor au devenit uriaşe. Aceste căsuţe, ce încurajează un stil de viaţă minimalist, fac posibil ca noua generaţie să devină proprietara unui spaţiu de locuit elegant, chiar dacă suprafaţa nu depăşeşte 40 de metri pătraţi.

Proiect de lege privind înmatricularea vehiculelor lente la RAR – Deputatul UDMR Attila-Zoltán Cseke a depus la Senat un proiect care prevede ca vehiculele rutiere, care se deplasează cu maximul 25 km/h, să fie înmatriculate şi înregistrate de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român” (RAR). Excepţie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE.

Cutremure din ce în ce mai mari în California – Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Orașul antic Babilon inclus în patrimoniul UNESCO – Orașul antic Babilon, menționat pentru prima oară într-o tabletă de argilă din secolul al 23-lea î.Hr., a fost desemnat drept sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, vineri, printr-un un vot ce vine după decenii de lobby al Irakului, relatează Reuters.

Cioloș și Macron, acord pe numirea lui Kovesi drept Procuror European – Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloș a anunțat că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron și a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruța Kovesi pentru funcție, relatează Mediafax.

Viorica Dăncilă va cere demisia liderilor PSD care nu performează la prezidențiale – Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat vineri seara că va cere demisia tuturor preşedinţilor organizaţiilor care nu-şi vor îndeplini obiectivele asumate la alegerile prezidenţiale, dacă social-democraţii vor pierde.

Ion Cristoiu, părintele găinii care a născut pui vii: ”Dăncilă îl bate pe Iohannis la prezidențiale!” – Viorica Dăncilă poate câștiga disputa cu Klaus Iohannis pentru fotoliul de la Cotroceni, este de părere jurnalistul Ion Cristoiu. El mai spune că pentru actualul președinte marea problemă este că Liviu Dragnea nu mai există pe șcena politică. Indepărtarea lui Dragnea l-a lasat pe Iohannis în ofsaid, este opinia lui Ion Cristoiu.

Traian Băsescu, funcție importantă în Parlamentul European – Traian Băsescu a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, una dintre cele mai importante comisii de la Bruxelles, în timp ce Eugen Tomac a obținut funcția de vicepreședinte în Comisia de Energie a Delegației la Adunarea Parteneriatului Estic, transmite Mediafax.

Gigi Becali a pierdut și palmaresul Stelei (până în 2003) – Decizia Tribunalului în procesul început pe 25 septembrie 2018 înseamnă că Gigi Becali deţine doar  palmaresul din ultimii 16 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *