Daraverile zilei de 05 septembrie 2019

A căzut serviciul de mail de la Yahoo – Probleme mari la Yahoo şi la mailurile asociate. Yahoo nu merge, pagina a căzut în această dimineaţă în toată România,  dar şi în alte ţări.

Donald Trump, fake news despre uraganul Dorian – Miercuri, la o întâlnire cu presa în Biroul Oval al Casei Albe, Trump a arătat o hartă cu previziuni meteorologice de săptămâna trecută, aparent modificată cu marker negru pentru a include Alabama în culoarul aşteptat al uraganului.

Youtube, amendă de 170 de milioane de euro pentru colectarea de date de la copii – Google, parte a grupului Alphabet, şi divizia sa YouTube vor plăti o penalizare de 170 de milioane de dolari pentru a închide o investigaţie legată de încălcarea legii federale referitoare la colectarea de informaţii personale de la copii, a anunţat miercuri Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din Statele Unite, transmite Reuters.

Nouă scurgere importantă de date de la Facebook – O imensă bază de date cu informaţii extrase de pe Facebook a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securităţii digitale.

A apărut un nou site de știri și analize politice – Un nou site de știri a fost lansat, la începutul acestei luni, pe piața media din România. PolitikNews.ro este proiectul jurnalistului Emilian Isăilă.

O universitate din Ontario va oferi cursuri despre creșterea canabisului – O universitate din Ontario oferă un curs online pentru studenții care vor să învețe cum să crească plantele de cannabis.

Messajul Patriarhului Daniel la începutul anului școlar – La începutul noului an şcolar 2019-2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj pentru toţi elevii, părinţii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. În mesajul său, Patriarhul a amintit de decizia Sfântului Sinod de a proclama 2019 Anul omagial al satului românesc urmare a situaţiei dificile în care se află aşezările rurale.

Dăncilă și Iohannis, o piesă de teatru de prost gust – Premierul Viorica Dăncilă va sesiza joi Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis n-a dat niciun răspuns cu privire la miniştrii interimari propuşi. Prim-ministrul a declarat că preşedintele are o obsesie a blocajelor şi a subliniat că nu statul trebuie resetat, ci preşedintele trebuie resetat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *