Daraverile zilei de 04 septembrie 2019

Metrorex prelungește programul joi, pentru meciul dintre România și Spania – Metrorex îşi prelungeşte programul cu o oră şi 30 de minute, cu ocazia partidei de fotbal România – Spania, care se va desfăşura joi, pe Arena Naţională, anunţă directorul companiei, Marin Aldea, într-un comunicat de presă, conform Mediafax.

Poliția cere ajutor pentru identificarea unui agresor – Poliţia Capitalei publică imagini ale unui bărbat care ar fi lovit o femeie într-o cafenea dintr-un complex comercial din sectorul 6 și solicită sprijin pentru identificarea acestuia.

Facebook vrea să renunțe la afișarea numărului de like-uri – Facebook ar putea renunţa la afişarea publică a numărului de ”like”-uri (îmi place) colectate de conţinutul publicat pe reţeaua de socializare, au confirmat marţi pentru AFP reprezentanţi ai companiei.

Au fost publicate în Monitorul Oficial modificările la sistemul 112 – Cartelele preplătite nu se vor mai putea vinde decât cu buletinul de la 1 ianuarie 2020, iar cei care dețin deja astfel de cartele și nu vor să-și dea datele personale nu vor mai beneficia de servicii de la 1 septembrie 2020, se arată în Ordonanța de urgență care modifică sistemul 112 și care a fost publicată marți seara în Monitorul Oficial. Datele personale ale utilizatorilor de telefonie vor fi stocate 5 ani de STS, iar amenzile pentru alertarea falsă au crescut de 5 ori, până la 5.000 de lei, și vor putea fi aplicate chiar de luna viitoare.

CSM a acceptat retragerea demisiei Danei Gârbovan – Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, ieri, de retragerea demisiei formulată de magistratul Dana Gîrbovan.

Ramona Mănescu, posibilă propunere pentru funcția de comisar european – Dan Nica şi Rovana Plumb ar urma să fie respinşi de comisiile din Parlamentul European Parlamentul European va demara în perioada următoare audierile persoanelor nominalizate de fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru ocuparea unei funcţii de comisar european. Până în acest moment, singura ţară care nu s-a hotărât cu privire la persoana nominalizată este România, deşi termenul limită acordat de Ursula von der Leyen a expirat pe 28 august.

Regina Elena va fi reînhumată lângă fiul ei, Regele Mihai – Dorința ultimului suveran al României va fi îndeplinită. Regele Mihai spera ca mama sa, de care soarta și istoria l-au despărțit de atâtea ori, să își doarmă somnul de veci în țara pe care a iubit-o.

Orban nu renunță la impozitarea IT-iștilor – Președintele PNL, Ludovic Orban, își menține ideea că trebuie renunțat la scutirea IT-iștilor de la plata impozitului pe venit, el spunând că această facilitate nu își mai produce efectele pentru care a fost introdusă, în guvernarea Năstase. “După părerea mea, nu mai există astăzi nicio rațiune pentru menținerea acestor facilități”, a declarat Orban, marți, la interviurile HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.