Daraverile zilei de 03 martie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 03 martie – OMS anunță că virusul se răspândește mai rapid în afara Chinei. Parlamentul European a suspendat 130 de evenimente. 18 decese în Italia în numai 24 de ore. UMF Cluj a decis să țină cursurile online. Luvru, închis vreme de 2 zile.

Dacia a lansat primul său model de mașină electrică – Dacia păşeşte astăzi în era maşinilor electrice. Producătorul român de automobile va lansa primul său model de maşină 100% electrică.

Azi încep audierilor miniștrilor din guvernul Cîțu – Audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu încep marți și vor continua miercuri şi joi. Singura schimbare față de Guvernul Ludovic Orban este la Ministerul Finanţelor, unde propus este Lucian Ovidiu Heiuş, transmite Mediafax.

Argentina se pregătește să legalizeze avortul – Argentina urmează să devină prima mare țară latino-americană care este pe cale să legalizeze avortul. Președintele țării, Alberto Fernandez, a anunțat că va trimite în congres un proiect de lege în următoarele 10 zile pentru a legaliza întreruprerea sarcinilor, scrie The Independent.

Trafic deviat la intrarea în Aeroportul Otopeni începând de azi – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, luni, că, începând cu data de 3 martie, accesul din DN 1 către aeroportul Henri Coandă de lângă București, sensul de mers București – Ploiești, se va efectua prin sensul giratoriu de sub pasajul Otopeni din DN1.

România, pe ruta refugiaților din Turcia – România apare pe ruta refugiaților care forțează, în aceste zile, intrarea în Uniunea Europeană.

Peugeot 208, mașina anului 2020 – Deşi şi-a închis porţile, GIMS 2020 – Salonul Auto de la Geneva mai are ceva activitate reziduală pe EKG. Printre acestea şi anunţarea maşinii care obţine titlul Car of the Year 2020. Iar aceasta este Peugeot 208.

Legea vaccinării a trecut de Comisia de Sănătate – Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților a dat, luni, aviz pozitiv proiectului Legii Vaccinării, adoptând și mai multe amendamente, într-o ședință ce s-a purtat cu ușile închise, fară accesul presei. Proiectul era blocat în Cameră de peste 2 ani, iar după pasul făcut astăzi în comisie va ajunge la vot final în plen săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.