Daraverile zilei de 03 iunie 2019

Organizația PNL București, decapitată – Europarlamentarul Cristian Bușoi demisionează de la șefia PNL București, anunțul urmând a fi făcut în cadrul ședinței conducerii partidului din această dimineață. De asemenea, liderii organizațiilor de sector și-au depus și ei demisiile.

Iohannis și Cărtărescu, cei mai vânduți autori de la Bookfest 2019 – Salonul Internațional de Carte Bookfest s-a încheiat, duminică, la Romexpo, organizatorii apreciind ediția 2019 ca fiind de un nivel apropiat de cel al anului trecut, atât din punct de vedere al vânzărilor, cât și din cel de vedere al vizitatorilor.

”Lucrătorii sexuali” cer dezincriminarea prostituției – Asociația SexWorkCall, asociație comunitară a lucrătorilor si lucrătoarelor sexuale din România, anunță un protest duminică seară, în Parcul Izvor din Capitală, prin care cer dezincriminarea totală și de urgență a muncii sexuale, susținând că pedepsirea directă și indirectă a muncii sexuale are efecte profund îngrijorătoare asupra unei întregi categorii de cetățeni. Protestul este programat între orele 17:00-19:00.

Industria IT îi răspunde lui Ludovic Orban – Asociaţia patronală a industriei de software şi servicii (ANIS) a precizat că facilităţile fiscale menţin industria IT românească competitivă în cursa cu alte ţări care oferă programatorilor impozit 0 pe venit şi că deficitul de muncă din IT în UE este foarte mare, încât eliminarea facilităţilor fiscale în România ar duce la un exod masiv de specialişti.

Nicholas Cage, premiat la  TIFF 2019 – Celebrul Nicolas Cage a primit, la Cluj-Napoca, Trofeul Transilvania pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale. Actorul s-a arătat entuziasmat şi totodată onorat pe scena TIFF.

A erupt din nou Etna – Etna s-a trezit, aruncând în aer bucăţi de lavă incandescentă, chiar dacă timpul înnorat a mascat sâmbătă seară erupţia celui mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Sicilia, în sudul Italiei, notează AFP, citată de Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.