Daraverile zilei de 03 aprilie 2019

Statul de drept din România, din nou în atenția Comisiei Europene – Comisia Europeană va discuta miercuri despre situaţia statului de drept din România, a anunţat un purtător de cuvânt al CE. Ședința vimne pe fondul discuțiilor din România privind modificarea legislației penale prin ordonanță.

ÎCCJ judecă recursul lui Kovesi împotriva controlului judiciar – Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca miercuri contestația Laurei Codruța Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secției de anchetare a magistraților.

Document istoric semnat de Churchill și Stalin, făcut public – “Documentul pervers” prin care Winston Churchill şi Iosif Stalin au împărţit Europa de Est, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, va fi prezentat publicului pentru prima dată. Documentul este scris în octombrie 1944, noaptea târziu, în timpul unei întâlniri udate cu whiskey, la Kremlin, în care Churchill şi Stalin au încercat să “stabilească un acord de principiu” privind modul în care Rusia şi Occidentul urmau a-şi împărţi Ungaria, Bulgaria, Iugoslavia şi România, potrivit The Telegraph, citat de Rador.

Arma cu care s-a sinucis Van Gogh, de vânzare – Revolverul Lefaucheux cu care pictorul Vincent Van Gogh s-a împuşcat mortal va fi scos la licitaţie la Paris, pe 19 iunie, cu un preţ estimativ cuprins între 40.000 şi 60.000 de euro.

Hai cu Maria Grapini în Letiția – Europarlamentarul PSD Maria Grapini a inventat marți, într-o postare pe Facebook, o nouă țară, Letiția, vrând cel mai probabil să scrie Letonia.

Foametea, prezentă în 50 de țări, afectează peste 100 de milioane de oameni – În 2018, peste 113 milioane de oameni din 53 de ţări s-au aflat în pragul foametei, în special în Africa, menţionează raportul făcut public marţi la Bruxelles, înaintea unei reuniuni la nivel de experţi consacrate acestui subiect.

Mick Jagger, operat la inimă – Mick Jagger va suferi o intervenţie chirurgicală la inimă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.