Daraverile zilei de 01 septembrie 2019

Luna septembrie, o lună plină de semnificații în tradiția populară – Septembrie pentru români înseamnă începutul toamnei şi începutul şcolii. În calendarul creştin-ortodox, la 1 septembrie, începe anul nou bisericesc.

Telenovela Brexit, fără sfârșit – Negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat că nu este optimist în privința șanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord, deoarece Bruxelles-ul nu poate răspunde solicitărilor Londrei privind eliminarea plasei de siguranță (clauza de backstop) din acordul de retragere al Marii Britanii din blocul comunitar, informează Reuters.

80 de ani de la debutul celui de Al Doilea Război Mondial – Președintele german Frank-Walter Steinmeier și-a cerut scuze duminică victimelor agresiunii germane, în cadrul unei ceremonii la Wielun, la ora exactă în care în 1939 au explodat primele bombe în micul oraș fără apărare din Polonia, localitate care a fost prima victimă a celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Protecția Consumatorului introduce cazierul contravențional – ANPC introduce cazierul contravenţional, începând cu data de 1 septembrie, si va permite identificarea operatorilor economici şi a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancţiunea avertismentului, astfel încât la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată, informează instituţia.

Podul peste Dunăre de la Brăila, construit cu fonduri europene – Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi finanţat din fonduri europene, după ce Comisia Europeană a admis solicitarea României în acest sens.

Trump, gafă majoră și posibilă dezvăluire a unui secret de stat – Preşedintele american Donald Trump a declarat că SUA nu sunt implicate în eşecul lansării unei rachete iraniene, care a explodat pe o rampă a unui centru spaţial din nordul țării.

Viorel Cataramă, candidat la prezidențiale – Omul de afaceri Viorel Cataramă va fi candidatul Dreptei Liberale la funcţia de preşedinte al României la alegerile din luna noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.