Ce probleme mai au românii: curcubeul de pe Facebook și actrița tristă de la Cluj

A început iulie, a adus peste noi caniculă sufocantă, azi ne batem cu furtunile.Românul, cu mic cu mare, a dat buluc la mare, la munte, la piscină, pe unde poate și el, ca să se bucure de fiecare zi de concediu. Cu toate acestea, nimeni nu rămâne pe dinafara subiectelor arzătoare ale zilei.

Ai crede că pe români îi preocupă haosul fiscal pe care se pregătește să îl aducă peste noi Tudose și Dragnea. Greșit. Te-ai gândi că românii simt un fior pe șira spinării când, în unele cercuri, se discută despre faptul că actualul guvern are o afinitate puternică pentru Rusia și riscă să ne pună în pericolul parteneriatul strategic cu SUA.

Ei, drăcie. În acest weekend, pe români i-a preocupat două lucruri: cine ne-a luat curcubeul de pe Facebook și actrița tristă de la Cluj, care și-a jucat cel mai prost rol la mitingul Noua Dreaptă pentru familia tradițională. Hai să le luăm pe rând:

– Intru ca omul dimineața pe Facebook, să văd și eu ce mai scrie lumea, pe ce se mai ceartă, cine mai pozează pisicuțe, din astea. Mi-am făcut și un obicei din a verifica conturile susținătorilor cei mai vocali ai comunității LGBT și a iubirii în toate formele ei. Oamenii erau ieri ca niște oi pierdute (trăiască domnul Daea), nu se mai regăseau, nu le venea să creadă ce s-a întâmplat. Credeau că este o conspirație Rusia – Coaliția pentru Familie – BOR – Dragnea.

Ce se întâmplase de fapt: Facebook a introdus, pe tot parcursul lunii iunie, care la ei este considerată luna comunității Pride, posibilitatea de a da aprecia o postare cu un curcubeu, în loc de like. Logic că luna iunie trecând, Facebook a scos această opțiune. Ce  a urmat, de tot râsul: comunitatea LGBT și fanii lor ce țipă precum mierlele prin online au crezut că a făcut ceva Coaliția pentru Familie împotriva lor și au început să întrebe în stânga și în dreapta unde este curcubeul.

Vorba unui clasic în viață, adică eu: Once you go curcubeu, you remain curcubeu.

Al doilea subiect al zilei este cel al unei actrițe din Cluj care, după ce a participat la un miting de susținere a comunicății LGBT la Cluj (da, mândria Ardealului, Clujul, e mai nou gayuț) a zis că ea vrea să vadă cum protestează și aceia de se consideră normali. Și ca atare, s-a dus la mitingul organizat de Noua Dreaptă.

Că a fost un gest stupid, nu mai are rost să discutăm. Femeia a mers ori mânată de dorința de a-și depăși statutul de actriță no name, fie manipulată de cineva, în încercarea de a stârni un gest violent, ceva, care să discrediteze total pe cei care luptă împotriva expunerii deșănțate a acestei comunități de oameni cu deviații sexuale.

Reacția Jandarmeriei a fost cât se poate de corectă. Și a arătat cum se aplică legea. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut și decizia autorităților locale clujene, care le-au dat celor de la LGBT o stradă pe care să se plimbe până amețesc. Cât despre discuțiile din online care încearcă să o victimizeze pe această ”actriță”, ele arată cam către unde merg lucrurile: comunitatea LGBT nu se va da în lături de la a încerca prin orice mijloace să provoace un scandal puternic, cu impact emoțional, care să le valideze tot ceea ce promovează acum în spațiul public.

Da, oricât ar părea de absurd ce spun, oamenii aceștia ar fi în stare să provoace și moartea unuia dintre ei, doar doar dispare subiectul referendumului și apoi, sub presiune majoră, statul român să le recunoască toate drepturile.

Sursă foto: monitorulcj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.