Cum transformi baia copilului intr-un ritual de fericire

Mulți copilași plâng când li se face baie. O fac din cauze multiple. Una dintre ele ar fi că li se face baie târziu, iar ei mor de somn fiindcă mamă nu a avut timp până atunci, altă că le intră șampon și săpun în ochi, apa în nas, iar toate aceste incidente le provoacă neplăceri. Pentru îndulcirea situației li se cumpără rățuște și peștișori cu baterie care înoată în cadă alături de ei, se recurge la o serie întreagă de strategii.
Dar vară, cu o piscină  pentru copii le puteți transformă baia într-un ritual de fericire. Mi se pare mult mai avantajos să nu mai vrea să iasă copilul din apa, decât să țipe, să dea din piciorușe și să refuze să fie spălat.
Ce spuneți de posibilitatea de a-i spăla la lumina zilei, undeva în grădină că micuții să se bucure de zborul fluturilor, de parfumul florilor, de vegetația din jur și de razele solare?

bestway-piscina-gonflabila-bestway-cu-parasolar-albastra-98987
Piscină gonflabilă BestWay, cu parasolar, albastră  îi va determină să își dorească:
-să nu se mai termine vară. Piscină gonflabilă este atât de frumoasă! Afară este cald și bine, copilul are libertate deplină și este imposibil să se accidenteze fiindcă apa nu este mare, nu are de ce să se lovească, nimeni nu-i da vânt în piscină. Nu există corpuri dure la marginea acesteia de care ar putea să se lovească. Parasolarul apăra micuțul de soarele puternic.
-să nu mai iasă din apa care rămâne curată fiindcă părinții au grijă să o schimbe și să spele mereu piscină din vinil care s ecurata ușor și în profunzime.
-să crească și să i se cumpere o piscină mai mare sau să i s edea voie să între în cea pentru adulți, la care nu are acces în acest moment. Când cei mari se bagă împreună în apa, se stropesc și începe dostractia, copilul tânjește în minusculă să piscină, dar este în mod contradictoriu și bucuros că are  ”marea acasa” și  nu-și permit toți copiii acest lucru.
Noi așa am procedat că băiețelul nostru de 3 ani să  nu fie discriminat și să se îndrăgostească de apa și de curățenie. Am investit 199 de lei în sănătatea lui și în deprinderi sănătoase, iar acum suntem doi părinți fericiți. Deși am primit și plasture de reparații, până acum nu a fost nevoie fiindcă piscină gonflabilă este foarte rezistentă, dacă este așezată la locul potrivit și ferită de obiecte ascuțite.
Băiețelul nostru petrece mult timp în piscină lui și nu este deloc afectat de caniculă, iar înainte de a merge la culcare, adultul care îl supraveghează schimbă apa și îi face băiță.
S-a dus vremea lacrimilor și a negocierilor, fiindcă el zâmbește mereu când se află în vecinătatea apei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p