Cum sună: Nicușor Dan, candidat PNL la București?

Apariția lui Nicușor Dan la momentul alegerilor din 2012 a fost una privită cu multă ironie, considerată un eșec de la bun început. M-am numărat printre cei care, la acel moment, au făcut multă bășcălie pe subiect.

Numai că omul a luat 8.45% din voturi, fiind pe locul 4, după Oprescu, Prigoană și candidatul PPDD. Un rezultat care, orice am spune, nu e de ici de colo. Rezultat care reprezintă punctul de plecare pentru alegerile de la anul. Și care, dacă ne uităm la cum se prezintă în acest moment situația politică și administrativă din capitală, ar putea să îi aducă lui Nicușor Dan, proaspăt fondator de partid (Uniunea Salvați Bucureștiul), un rezultat extrem de bun și, de ce nu, să îl propulseze chiar într-o poziție de jucător real în viața politică a Bucureștiului. Ceea ce nu e puțin deloc.

Iar în ajutorul lui vine și munca depusă de DNA în ultima perioadă și care va continua cu siguranța: Vanghelie, Chiliman, scoși pe margine. Rareș Mănescu, retras de bunăvoie. Mai rămân Piedone, Negoiță și Onțanu. Nici unul cu șanse reale la Primărie. Cât despre Oprescu..tic…tac..tic…tac

Eu, dacă aș fi în locul liderilor PNL, l-aș căuta pe Nicușor Dan. Aș încerca să discut cu el, să văd unde se pot amortiză discrepanțele, proiectele, gândurile. Și apoi aș veni cu el candidat al PNL la București.

Sună chiar atât de fantasmagoric?

543608_312573028820317_1931922764_n

9 thoughts on “Cum sună: Nicușor Dan, candidat PNL la București?”

 1. Eu zic sa faceti niste “dig”-ups in legatura cu legaturile lui ND cu o firma de stat care l-a sponsorizat “regeste”, inainte de a se “lansa” domnia sa , cu mult “aplomb” si a participa la “marile”,[ alcatuite din vreo trei persoane], actiuni de salvare a unor obiective de importanta ale Bucurestiului, gen P-ta Matache si altele,dupa care a candidat la PMB ,fiind atat de BINE pregatit incat n-a stiut un regulament minor pe care trebuia sa-l aplice pentru a a-si castiga un loc in Consiliul General al PMB ce-i revenea ,de drept, ca urmare a numarului de voturi obtinut in cursa pentru primaria capitalei.

 2. Chestia dificila e ca Nicusor Dan a castigat ceva TOCMAI prin neafiliere. Eventual, independent ca Oprescu sprijinit de PNL.
  Cam stangist, dupa gustul meu dar…

  1. @Emil Nicusor Dan , a castigat pe dracu prin neafiliere ! Poate prin….”redistribuire ” ca l-au votat doar coardele din anul unde era lector 8) .

 3. Asta s-a considerat la un anume moment ceva in genul lui Dumitru DInca …Dan Iosif sau Marian Munteanu . Oftica mea cea mare este ca , m-am luat dupa el si , in loc sa stau linistit sa protestez ca toata lumea …mi-a luat Dumnezeu mintile si luandu-ma dupa el…m-am dus cu alti prosti spre Cotroceni subtiind in acest mod randurile alora de la Universitate .De atunci nu-l mai pot suferii !!! Si asta-i tot “liberal ” Iancule ?? Ce care are ca nick ” anca” are dreptate : atunci cand a candidat pa PGMB…era parca dupa alta planeta , era din alt film !!! Nepregatit , putin spus …NEAVENIT , acesta-i cuvantul potrivit pentru acest Nicusor Dan 8) !

  1. @marian da, mi-aduc aminte de momentul ala. A fost crucial pentru Piata Universitatii. Atunci s-a cam rupt presiunea din piata

 4. La naiba, am văzut mișcarea asta de acum 2 luni de zile. PNL-ul nu mai are oameni. Singurul care ar fi putut să candideze cu ceva success era Chiliman, dar îmi era clar că nu se va mișca de la Sectorul 1. Iar acum cu povestea DNA, nu știu dacă mai prinde loc la sector. Alina Gorghiu dacă candidează își asumă un risc enorm pentru că, indiferent de popularitatea partidului, trebuie să cucerescă un electorat preponderent misogin iar orice înfrîngere a Alinei reprezintă o carte albă pentru vechiul PD să ia controlul partidului.
  Dacă însă îl aleg pe Nicușor Dan, eu nu’l votez. Omul nu numai că nu a progresat în nici un fel de la articolul pe care îl scriam despre el acum 4 ani, dar s’a mai făcut și lingău și slugă la noua putere DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.