Cum scăpăm de Ponta?

Probabil că această întrebare stă pe buzele multor oameni. Cum să facem oare ca Victor Ponta să nu mai fie atât de prezent în viețile noastre? Cum să facem să nu mai fim nevoiți să îl vedem în toată splendoarea grandorii sale?

Vă promit că până la finalul acestui articol vom primi și răspunsul. Însă e bine să știm de ce am ajuns la această situație. Și mai ales să vedem cele două Românii: una care nu știe cum să scape de Ponta, definitiv, iar cealaltă care nu știe cum să îl aducă înapoi. Există ele? Clar.

România care vrea să scape de Ponta

Este România care i-a furat și visul de a fi președinte. Este România care în decembrie 2014 sărbătorea victoria lui Iohannis cu un visual întruchipându-l pe Mickey Mouse spânzurat după exit polluri. România online-ului, a diasporei, a marilor orașe.

Aceeași Românie care, de fiecare dată când Ponta face un mare pas, unul grosolan, spre revenirea în prim plan, iese și îl taxează. Ca aseară, după momentul cu declarația referitoare la cozile de la secțiile de vot din Diaspora. Sau când a fost faza cu Doctoratul. Sau faimosul MTO. Și așa mai departe.

România care îl vrea pe Ponta înapoi

Există și ei. Sunt cei cărora li se susură non stop în ureche știri de genul: „Doar Ponta a mărit pensiile„, „Doar Ponta a mărit salariile„. Sunt cei care au rămas definitiv blocați pe ideea de USL, de Băsescu la pușcărie, de „anii 2012„. Sunt mulți? Nu atât de mulți precum în anii 2012 – 2014, dar există. Și ei îl alimentează pe Ponta. Îi dau energia necesară să stea mai mult ca mine pe Facebook și să posteze non stop.

Și cum scăpăm de Ponta?

Există în spațiul public lansată de mulți ani ideea oamenilor vampiri energetici. A celor care, avându-i în preajma ta, te vlăguiesc de orice energie pozitivă, te dărâmă, te distrug. Soluția pentru a scăpa de ei este să îi ignori, să te distanțezi de ei. Exact aceeași soluție l-ar face și pe Victor Ponta să renunțe. Să vadă că vorbele sale se duc în gol. Să se uite cum nimeni nu îi mai comentează declarațiile. Cum lumea l-a uitat.

mickey-mouse-spanzurat

Nimic nu ar fi mai dureros pentru un om care și-a adus 60.000 de oameni să îi serbeze ziua de naștere decât să treacă printre noi ca un străin. Dar pentru asta, ar trebui ca și mass-media să se alăture acestui deziderat. Ori asta nu se va întâmpla niciodată.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

3 thoughts on “Cum scăpăm de Ponta?”

  1. de ce ar trebui sa scapam de Victor Ponta? de ce sa nu scapam de Blaga, Gorghiu, sSftoiu si mai ales de Basescu? Pentru ca nu va place unora Victor Ponta este firesc – traim in democratie si fiecare se pozitioneaza vizavi de un politician dupa cum ii sunt crezurile, dar mai ales intelepciunea. Ponta a fost un premier bun, nu foarte bun, dar fata de Boc a fost genial. de ce ar trebui sa scapam de opiniile unui politician care a condus un guvern cu reale rezultate? Numai pentru ca sunt o concurenta la politicienii de doi lei din uniunea PNL cu PDL, pentru ca nu le place ”tehnocratilor” oglinda zilnica pe care le-o pune in fata si se vede dezastrul pe care il produc? Nu va suparati pe mine, dar aceasta ”analiza” este de doi bani si nici macar nu merita analizata pentru ca este o MARE PROSTIE cu puternic caracter antidemocratic si cu iz totalitar – hai sa scoate din viata politica un politician care nu ne place. Totusi Ponta a avut peste CINCI MILIOANE de votanti, de aia nu va pasa, aia nu sunt tot romani, sau ii tratam ca niste cetateni de mana a doua pe care nu trebuie sa-i respectam?

  2. Draga Iancule,

    Pentru PNL, Ponta este dar divin. Nu te ruga sa dispara, ci roaga-te sa ramâna activ si sa slobozeasca gogomanii cât mai multe! Ponta umfla artificial simpatizantii si votantii PNL, inclusiv cu persoane care detesta pedelicul sau nu sunt deloc convinsi de prestatia unora precum Busoi sau Predoiu (carisma lor de cârpa uda…).

    PS: Sunt sigur ca nu este treaba mea, dar mi-as permite o sugestie: plecând de la titlul postarii, care se coroboreaza cu fotografia explicita si univoca din text, cred ca nu ti-ar strica sa citesti o decizie a CEDO – Delfi vs Estonia. Este vorba, printre altele, de “hate speech”, despre limitele libertatii de expresie pe bloguri sau platforme electronice de stiri. Si, pe bune, Ponta nu merita atâta deranj.

  3. Exceptional : ” pentru PNL Ponta este dar divin ” ! Pai , asta-i adevarul Iancule caci daca n-ar fi Ponta la ora a sat inclusiv madamme Gorghiu ar fi fost pe la DNA asta ca sa nu-l mai amintesc pe nea Vasile Blaga .Si…de unde ideea asta aiurita cum ca :” Romania al vrea pe Ponta inapoi ” ? Ce , daca a marit pensiile …a facut-o din averea lu’ socru-su din….zestrea Dacianei ? Ai dreptate insa ” nimic mai dureros pentru un om care a adus 60.000 de oameni care sa-i serbeze ziua d e nastere ” . Ponta…mai popular { sau ….populist } nu ca nea Vasile care s-a inconjurat doar cu ” crema ” societatii !Si , sa nu uit : Romania care in decembrie 2014 sarbatorea victoria lui Johannis…azi isi da cu pumnii in oua de oftica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *