Cum să-ţi cumperi fără riscuri o maşină second hand

Cumpărarea unui autoturism nu este o decizie uşoară, necesită atenţie deosebită şi luarea în calcul a mai multor elemente importante. Atunci când am hotărât să cumpărăm o maşină, fie că este prima achiziţie de acest tip, fie că este vorba despre înlocuirea celei vechi, care nu mai corespunde cerinţelor, trebuie să cumpănim foarte bine acest demers, având în vedere că este vorba despre o investiţie semnificativă, că o vom utiliza pe termen lung şi că are directă legătură cu siguranţă noastră.

În cazul în care nu ne permitem un autoturism nou, ieşit direct de pe poartă fabricii şi să devenim astfel primul proprietar al acestuia, avem la îndemână varianta achiziţionării unei maşini rulate, al cărei preţ este, evident, mai scăzut, dar care trebuie aleasă cu mare atenţie, astfel încât să fim feriţi de ţepele unor samsari de maşini puşi pe căpătuială, cu ofertele lor dubioase.

Dacă nu avem nicio oferta sigură de la vreun cunoscut în care să avem încredere, nu trebuie să ne grăbim şi să cedăm la primele oferte insistente ale unor comercianţi auto care se jură că marfă lor este de calitatea întâi, dar care nu ne pot oferi date concrete, probate, despre istoricul maşinilor scoase la vânzare, ci vin doar cu acele poveşti clasice cu proprietare în vârstă, eventual văduve, care mai mult au ţinut autoturismul în garaj decât l-au folosit şi, bineînţeles, nici vorba despre caiete de service, rulaj real al kilometrajului şi istoricul detaliat al maşinii.

De aceea, o soluţie mai sigură este apelarea la distribuitorii şi comercianţii auto, ale carori maşini oferite spre vânzare provin din licitaţii auto organizate de firme serioase, precum licitatii auto pe CarsOnTheWeb, unde maşinile rulate provin de la deţinători de flote, agenţii de leasing, companii de închirieri auto.

În cazul acestui website de licitaţii auto, este vorba despre o gama largă de modele şi mărci, cu preţuri cuprinse între 3.000 şi 20.000 de euro, iar masinile din Belgia, Germania, Italia, Olanda, Franţa au trecut prin verificări detaliate, sunt însoţite de descrieri amănunţite, alături de rapoarte cu privire la eventualele deteriorări suferite. Cu astfel de distribuitori auto responsabili vei putea discuta deschis despre modelul şi marca de autoturism preferate, dotările pe care doreşti să le aibă, consumul acestuia, reviziile efectuate şi dacă te poţi încadra, cu bugetul alocat şi cerinţele tale, în preţul maşinii.

De asemenea, încheind cu aceştia un contract de vânzare – cumpărare, ţi se va înmâna la final o factură legală şi vei putea beneficia de o garanţie şi în anumite cazuri de servicii de întreţinere.

One thought on “Cum să-ţi cumperi fără riscuri o maşină second hand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *