Cum sa pastrati bunurile in siguranta cand zburati cu avionul

Indiferent ca ai rezervat un bilet de avion cu plecare din Atena, Istanbul sau din orice alta locatie din lume, pentru a evita neplacerile, pierderile de obiecte, problemele si situatiile penibile este indicat sa fii atent cum iti organizezi lucrurile atunci cand calatoresti cu avionul si sa tii cont de cateva sfaturi utile.

Cat de sigure sunt lucrurile dumneavoastra cand zburati cu avionul? V-ati gandit vreodata? In ultimii ani, autoritatile au capturat mai multe bijuterii sustrase de la pasageri din aeroport si multe droguri.

Daca credeti ca agentii de paza jefuiesc turistii, imaginati-va ce se intampla cu bagajele de cala. Sigur ca nu trebuie sa fiti suspicios si paranoic in timpul calatoriei cu avionul, insa este util sa stiti cateva lucruri care va pot ajuta sa va tineti obiectele in siguranta in timpul calatoriei.

1. Puneti toate lucrurile la un loc. Inainte sa plecati de acasa, puneti toate lucrurile importante intr-un singur loc si fiti foarte atent la el sa nu-l pierdeti. Puteti alege de exemplu o punga de plastic si sa o ascundeti “la vedere”. Toata lumea poate vedea ce este acolo si nimeni nu va indrazni sa se apropie de acesta.

2. Doua (sau trei lucruri) pe care trebuie sa le aveti langa dumneavoastra in avion. Exista intr-adevar doar doua lucruri pe care ar trebui sa le aveti la indemana in timpul zborului: cartea de identitate si cardea de credit. Al treilea lucru, nu se aplica tuturor, pentru ca este vorba despre medicamente esentiale prescrise de medic. Nu ai voie sa pierzi aceste lucruri, pentru ca acestea nu se pot inlocui rapid si usor. In rest, aproape orice poate fi inlocuit – exista magazine de alimente si imbracaminte pete tot. Dar, fara cartea de credit si fara buletin/ carte identitate/ pasaport nu puteti nici macar sa inchiriati o masina, sa va cazati la un hotel, sa va cumparati de mancare sau sa va puteti reintoarce acasa cu avionul. Sigur ca exista persoane care ar adauga acestei liste si telefonul mobil.

3. Puneti portofelul si banii cash in geanta de mana. Dupa ce va urcati la bordul avionului nu veti mai avea nevoie de portofel si de bani, pentru ca putine companii aeriene mai accepta plata cu numerar pentru produse alimentare, bauturi si alte servicii. Unele persoane considera oportun sa ascunda foarte bine aceste lucruri cat mai adanc in geanta de mana si nu deasupra, la vedere.

4. O geanta intr-o geanta. Oricine a calatorit mult de cand companiile aeriene au inceput tarifarea bagajului de la prima geanta stie ca in zona bagajelor de zbor pasagerii prezinta geamantane si genti volumioase.

5. Daca nu doriti sa pierdeti un obiect valoros purtati-l. Poate fi vorba de un inel, o bratara pretioasa sau orice alt accesoriu care ar putea fi purtat. Daca este posibil, evitati sa transportati in genti obiecte valoroase si bijuterii.

6. Ganditi-va la ce obiecte puteti renunta atunci cand calatoriti cu avionul. Exista cateva lucruri pe care le puteti cumpara cam de oriune: periuta de dinti, ochelari, pelerina de plaie, o carte, sosete sau un mic dejun.

clip_image002

One thought on “Cum sa pastrati bunurile in siguranta cand zburati cu avionul”

  1. As vrea sa adaug cate ceva la ceea ce spune Ionut.

    – infolierea bagajului de cala este super benefica -nu se apuca nimeni sa-l desfaca iar la aruncarea acestora din avion in camion apoi pe banda .. sunteti siguri ca nu se rupe/sparge iar parfumurile nu ajung sa miroasa in tot bagajul :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *