Cum procedează o firmă de servicii funerare în cazul unui deces

În zilele noastre, tot mai multe persoane apelează în cazul decesului unei persoane apropiate la firmele de servicii funerare. Este și normal deoarece în acest fel ești scutit de multă alergătură după acte, cumpărături și multe alte detalii. Dar, cu toate acestea, deși există multe firme de servicii funerare Bucuresti, nu toată lumea știe care este procedura în acest caz. De aceea, am decis să oferim câteva amănunte utile.

Alegerea pachetului de servicii

Primul pas pe care trebuie efectuat este apelarea la o astfel de firmă, de preferat una profesionistă, pentru a nu avea parte și de unele incidente neplăcute. În urma apelului telefonic, un angajat se va deplasa la domiciliul tău, unde vei primi un catalog pentru a alege pachetul de servicii, dar și sicriul în care va fi înmormântată persoana decedată. În funcție de dorința familiei, serviciile de constatare, toaletare și îmbălsămare se pot efectua la sediul firmei, în condițiile în care acolo există o sală amenajată special pentru așa ceva.

Acte

După ce familia a ales pachetul de servicii, în cazul în care trecerea în neființă a intervenit la domiciliu, firma va trimite un medic care va constata decesul persoanei, și va elibera un certificate de constatare. Acesta este obligatoriu atunci când se face declararea deceslui, obținerea adeverinței de îngropare, dar și a certificatului de deces. Va mai fi nevoie și de acte medicale, cartea de identitate și certificatul de naștere al persoanei decedate. De toate actele necesare înhumării se pot ocupa cei de la firma de servicii funerare aleasă, așa că nu trebuie să intri în panică, pentru că ai impresia că nu ai timpul să te ocupi de toate.

Depunerea la biserică

După ce s-a făcut alegerea sicriului, agenții firmei vor veni la domiciliu și vor prelua persoana decedată, va urma toaletarea și îmbălsămarea, după care va urma depunerea la capelă sau la casa mortuară. În ziua stabilită pentru înmormântare, aceștia vor fi prezenți la biserică, de regulă cu măcar 30 de minute înainte de începerea slujbei, pentru a stabili și pregăti ultimele detalii.

2 thoughts on “Cum procedează o firmă de servicii funerare în cazul unui deces”

  1. Bravo Iancule , te-ai emancipat , ai avansat in cariera de…influencer ! Pai daca nu voi ” servii BOR ” vorbiti si castigati lovele de pe urma mortilor…atunci cine ? Pe bune acu’ : cat cash iti revine de-aici ??? Oricum si asta se cheama a fi un pas inainte , mai ales pentru un fost liberal ca tine : FELICITARI , LA MAI MARE SI…NU MA UITA ATUNCI CAND VEI AVEA NEVOIE DE SERVICIILE POMPELOR FUNEBRE . SA FI SIGUR CA , LA AIA PE CARE-O PREFERI , FIX LA AIA VOI APELA , AL DRACULUI NENEA IANCU !!!! P.S. Da ce-i cu tine Ioane de , te-ai dat la fund { fara vreo conotatie } de atata amar de vreme ?

    1. @Marian Scuze că răspund așa greu, ultimele 2 săptămâni din august m-am deconectat total de la activitatea online și am încercat să stau mai mult relaxat. Cât se poate de relaxat în condițiile actuale. Dar, de la 1 septembrie, gata, revin pe metereze. Sper că și tu și ai tăi sunteți bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *