Cum poți deveni un project manager mai bun?

pmp-book-coverPoate că de multe ori te-ai întrebat ce înseamnă să fii un bun project manager, dar nu ai găsit niciun răspuns pe măsură, care să te mulțumească cu adevărat. Ei bine, cu siguranță că un manager de proiect cu adevărat bun ar trebui să dețină anumite calități care să-l recomande pentru această poziție într-o companie.

Este necesar ca acesta să gândească în termeni de business, să fie un bun negociator, să aibă calitatea de a comunica cu oamenii, abilitatea de a forma echipe ș.a.m.d. Pe lângă toate aceste skilluri, o certificare PMP îi poate aduce un plus de valoare în CV celui care dorește să se dedice acestei profesii și să acumuleze cât mai multe cunoștințe în domeniu.

10 beneficii pe care o certificare PMP ți le poate aduce

  1. Acreditarea PMP te diferențiază. În momentul în care reușești să o dobândești, automat te diferențiezi de ceilalți project manageri.

 

 • Ai oportunitatea de a contribui la dezvoltarea companiei în care activezi prin intermediul cunoștințelor acumulate. Dacă parcurgi mai multe etape în ceea ce privește procesul învățării, afli anumite informații utile despre cele mai bune practici care se pot implementa în proiectele oricărei companii.
 • Poți beneficia de o creștere salarială semnificativă. În general, project managerii acreditați primesc o un salariu cu 20% mai mare, comparativ cu alți manageri de proiect care au aceleași calificări, dar nu sunt certificați.
 • Construiești relații importante. Networkingul este unul dintre aspectele importante care te ajută să-ți dezvolți latura socială. Poți întâlni oameni cu care să creezi conexiuni și cu care poți schimba mereu idei noi sau păreri referitoare la această industrie aflată mereu într-un proces de dezvoltare. Construindu-ți relații sociale, vei putea să adaugi contacte în agenda ta, care, în viitor, îți pot furniza informații despre jobul mult visat din acest domeniu.

 

  1. Vei avea posibilitatea de a le transmite și altora cunoștințele dobândite. Această certificare te va ajuta să-i înveți, la rândul tău, și pe ceilalți, astfel că îți poți construi o echipă puternică și productivă.
  2. Afli diverse modalități de evaluare corectă a membrilor echipei. Din varii motive, unii oameni lucrează mai bine împreună în cadrul unui colectiv, iar în alte grupe nu colaborează eficient. Învățând pentru examenul PMP, vei putea analiza mult mai bine acest aspect. Astfel, vei putea observa dacă o persoană este capabilă să lucreze cu toți ceilalți membri pentru a o coopta în echipă.
  3. Îți poate oferi mai multe oportunități de carieră. Ca orice profesie, managementul de proiect este un domeniu care are oportunități de job deschise doar pentru cei care au o anumită pregătire. Așadar, dacă vei obține această acreditare, vei avea posibilitatea de a primi mai multe oferte de joburi.
  4. Proiectele derulate se vor bucura de eficiență sporită. Instrumentele pe care le vei utiliza în implementarea următoarelor proiecte își vor dovedi eficacitatea și productivitatea.

 

 • Câștigi experiență. Datorită faptului că vei fi pus în fața unor situații cu care poate că nu ești familiar în mediul tău de lucru, vei câștiga experiență oferind soluții de rezolvare a anumitor probleme complexe.

 

 1. Schimbare a domeniului profesional. Dacă îți dorești o carieră în domeniul managementului de proiecte, poți obține această acreditare chiar dacă îți lipsesc anii de experiență.

Cum poți obține garantat o certificare PMP?

Fără îndoială că pentru a obține o certificare PMP este nevoie de fundamente solide de cunoștințe și de o învățare temeinică, realizată în mod constant. Pentru ca procesul învățării să fie cât mai ușor, frecventează cursul de project management PMP EXAM PREP pe care compania Edu Eupc din București îl pune la dispoziția ta.

Accesează site-ul edu.eupc.ro pentru mai multe informații și află cum te poți înscrie la singurul curs din România care îți asigură reușita acestui examen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *