Cum poate pica guvernul Ponta – depinde doar de noi !

Toată lumea privește circumspect, unii chiar cum amuzament, anunțul PNL de la finalul acestei săptămâni, anunț legat de depunerea unei moțiuni de cenzură și de tema acesteia. Știm, așadar, că pe 5 iunie se va depune în Parlament o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta, moțiune cu tema votului prin corespondență.

Nu degeaba a fost aleasă tema votului prin corespondență. Problema diasporei a rămas în continuare, la mai bine de 6 luni de la alegerile din noiembrie, un subiect sensibil și la care nu s-au găsit soluții. Încă mai există voci în spațiul public, din zona susținătorilor PSD care ies în spațiul public și spun că nu ar trebui să ai dreptul de a vota dacă nu ai dovedit că ai mai trecut și prin țară o anumită perioadă de timp.

Atât de mare este frustrarea în rândul pesediștilor.

vot___de_cenzura___parlament_57485900

Atunci, nu pot să nu mă întreb, de ce se trage atât de repede concluzia că această moțiune va pica? Să ne aducem aminte de cum a căzut guvernul MRU. De cum o presiune publică fără precedent și susținută zilnic a reuști să spargă un monolit politic mult mai puternic decât este actuala coaliție de guvernare.

Așa încât, dacă cu adevărat ne pasă de diaspora, de votul oamenilor și de dreptul lor de a alege. Dacă înțelegem cu adevărat cât de toxică este guvernarea Victor Ponta și de ce derapaje de la democrație face această guvernare, facem ceea ce ar trebui să facă o societate civilă implicată: ieșim în stradă, punem presiune pe parlament, luăm legătura cu fiecare parlamentar al nostru și îi explicăm de ce noi, poporul, cei care i-am votat, vrem ca la moțiunea de cenzură să voteze pentru.

Altfel, dacă stăm doar pe Facebook și vorbim, slabe șanse să reușim să ne luăm cu adevărat toată țara înapoi.

5 thoughts on “Cum poate pica guvernul Ponta – depinde doar de noi !”

 1. Ok, sa pice ponta. Oricum e varza. Pe cine punem? Predoiu, alinutza, blaga?

  Sunteti la fel de varza ca astia, doar ca cica varza de dreapta, imputita cu pdl.

  Pacat ca nu exista un partid liberal in Romania, fara alinutze, pdlisti si altii de genul.

 2. @ Ionut

  Mucles, liberalule care te dai. Iti amintesti cand iti ziceam de stroe ca joaca cu altii si tu nu si nu? Canta la biserica, aici este unul care nu pune botul la povesti si mai are si un pic de memorie :D

 3. Si cum liberalii tai nu ma dezamagesc niciodata, ce avem noi aici..

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20196583-alina-gorghiu-unii-dintre-noi-poarta-vina-pentru-aducerea-lui-ponta-guvernare-regret-profund.htm

  Se lauda alinutza cu alocatiile, mai ceva ca base cu salariile profesorilor sau ponta cu pensiile magistratilor si pilotilor. Nu te incearca un pic de scarba, ca de jena nu e cazul? :D

  Iar in ceea ce-l priveste pe blaga… nimic nou… alt ardeleano-banateano-crenwurst superiorus care nu a remarcat ca avem umai boci/blaga/rus pe aici si calitatea aia jalnica nu este damboviteana…

  Deci… cu astia ziceai sa-l inlocuim pe monta? Pai pe ponta macar il stiu mitoman si de stanga. Ce sa fac cu niste vopsiti de dreapta, jalnci, patetici si cu coada pe sus?

  1. @sarcasticul sa stii ca acum exista posibilitatea ca orice om ce nu se mai simte reprezentat politica sa isi creeze propriul partid. Cine stie, poate vin si eu langa tine :P :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *