Cum m-am lăsat de fumat..de vreo 100 de ori

Se spune că un om puternic se poate vedea atunci când este pus în fața renunțării la viciile sale atât de dragi. Practic, despre asta vorbim în orice doctrină religioasă, care ne învață despre adevăratele lupte ale spiritului, duse cu ispitele de orice fel.

Dacă este o luptă pe care o pierd  în permanență, aceasta este lupta cu fumatul. Au fost atât de multe momente în care am zis, gata, de mâine nu mai pun țigară în gură, pentru ca acel mâine să mă găsească pufăind pofticios dintr-un Kent și cu o cafea aburindă alături. De ce e atât de greu să te lași de fumat?

Cred că în primul rând vorbim de dependența fizică. Nicotina nu e degeaba acolo și te face mereu să îți dorești fie și doar un fum, doar ca să îți stăpânești dorința. Vorbim apoi de psihic. Eu, ca fumător, dacă trecea o zi în care nu puneam o țigară în gură, eram terminat. Nu se înțelegea nimeni cu mine, ce să mai vorbim de productivitate.

Prima țigară am pus-o în gură undeva în școala generală. Dar cu adevărat pasionat de ele am devenit undeva în liceu. Gauloisse Blondes a fost primul brand de țigări. Dar am renunțat foarte ușor și apoi am devenit fan pe viața al mărcii Kent. Și ca o amăgire personală, crezând că voi renunța mai ușor, am ajuns să fumez tot ce înseamnă Kent. De la țigările lungi, cele mai puternice de pe piață, până la Kent 1, unde pufăiam vreo 4 ca să simt și eu ceva. Am fumat de la 2 pachete pe zi până la un pachet pe săptămână.

tigara-electronica

M-am lăsat de la câteva ore, la câteva săptămâni bune. După atâtea lupte, parcă îmi vine să cred că e o bătălie pierdută și că mai bine mă las de ea. Singurul lucru pe care nu l-am încercat până acum a fost să înlocuiesc fumatul cu altceva. Nu, nu mă refer la plasturi cu nicotină, am prea multe exemple în jurul meu că nu este varianta câștigătoare. Nici să mă pun pe înlocuit fumatul cu mâncatul sau băutul nu e o variantă.

Singura variantă pe care mai am să o mai încerc este tigara electronica și accesorii pentru tigara electronica. Am mai cochetat în joacă cu ele și nu mi-au displăcut atât de mult. Dar și aici lucrurile trebuiesc cântărite extrem de bine, întrucât nu toate semnalele sunt pozitive. În Uniunea Europeană chiar s-a pus în discuție la modul cel mai serios oportunitatea utilizării țigărilor electronice și pare-se că viitorul lor nu este unul tocmai roz.

Ca să nu mai vorbim și de produsele contrafăcute care au apărut ca ciupercile, marea majoritate a lor made in china, bineînțeles, dar care te pot pricopsi cu o boală de toată frumusețea. Pentru un fumător căruia îi este foarte greu să se lase, toate par a-i fi potrivnice. Ce rămâne de făcut?

Voi, cei care ați reușit să vă lăsați de fumat, care a fost acel ceva care v-a făcut să reușiți ? Poate de la voi aflu secretul care mă va face și pe mine să încep anul cu o veste bună…

5 thoughts on “Cum m-am lăsat de fumat..de vreo 100 de ori”

  1. Iancule ….om mai al dracului decat tine , mai rar am intalnit in viata mea , poate doar IPS Daniel !!!!Bun articolul , chiar foarte bun acest articol de PROMOVARE al TIGARII ELECTRONICE !!!! Problema este ca { in afara faptului ca si astia din OMS s-au sesizat asupra nocivitatii acestui mod de a” fuma ” , asupra nocivitatii componentelor sale } nu gadget-urile acestea ajuta sa te lasi d e fumat ci doar vointa proprie { mie-mi lipseste chestia asta !} si un ajutor medical specializat pe masura . Aia de la ” Marius Nasta ” { fostul spital TBC Filaret ….ala d e pe sos. Viilor ! } au un cabinet si niste specialisti ce chiar au dat roade in domeniu asa incat , te intreb frate Ionute: de ce nu le faci si astora reclama ? Nu ies tot gologani din chestia asta sau …. banii alora sant patrati ?Hai mai frate ca vine maine poimaine Craciunul …ce nu-ti trebuie si tie de-o piftie , de-o bucatzica de sorici sau d’un ….jambon amarat ??? 8)

  2. Stii cum trebuie sa te lasi? , am auzit si eu nu stiu daca e adevarat , poate incerc…deci iti schimbi viata si atunci si tabieturile…schimbi casa, masina, calul, nevasta , totul si incepi ceva mai frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p