Cum imi invat pisica sa foloseasca litiera

Multe din persoanele care vor un animal de companie aleg o pisica. Acestea sunt animalute destul de cuminti, nu sunt foarte pretentioase si in plus nu trebuie plimbate prin parc pentru a-si face nevoile, deoarece pot fi invatate sa faca la litiera.

Asa dupa cum bine stii, pisicutele au nevoie de asternut igienic pentru a folosi ladita cu nisip. In cele ce urmeaza, iti vom spune cum poti invata o pisica sa foloseasca litiera.

Pentru inceput, ceea ce trebuie sa faci este sa alegi litiera potrivita. Aceasta trebuie sa fie suficient de adanca, cu suficient nisip. Nisipul trebuie sa fie fin si in cantitati potrivite, nici prea mult, nici prea putin. Daca te gandesti sa cumperi un nisip parfumat, aceasta poate fi o alegere putin neinspirata, deoarece multe dintre pisici urasc mirosul de parfum.

Cauta cel mai bun si cel mai sanatos nisip pentru pisicuta ta, daca vrei sa o inveti cat mai repede sa foloseasca litiera.

image

Conteaza foarte mult si locul in care alegi sa asezi litiera. Pisicile trebuie sa se simta in siguranta atunci cand isi fac nevoile si nu vor pe nimeni prin preajma. Asigura-te de faptul ca ai asezat litiera intr-un loc mai retras, intr-un spatiu in care nu se circula extrem de mult. Evita asezarea cutiei cu nisip langa hrana pisicii. Totodata, trebuie sa stii faptul ca fiecare pisica trebuie sa aiba propria litiera. Daca ai 2 pisici, ai nevoie de 2 litiere si asa mai departe.

Si acum urmeaza partea cea mai importanta – invatarea pisicii cu litiera.

Cand aduci acasa pentru prima data o pisica, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa o duci la ladita cu nisip. Aseaz-o in cutia cu nisip si pisca-i usor labutele ca si cum ai sapa cu ele. Astfel ea va invata ce are de facut.

Daca vorbim de pisicii mici care o au pe mama lor in preajma, acestia vad de la ea ce anume trebuie sa faca.

Nu te ingrijora in privinta invatatului la litiera, deoarece e mai simplu decat crezi. Pisicile invata repede, deoarece au o inclinatie naturala de a-si face nevoile intr-o zona in care exista nisip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *