Cum îmi îngrijesc dantura

De mic am fost preocupată de dantură mea. Mereu mi-a plăcut să am un zâmbet curat şi frumos şi o dantură sănătoasă. Acum sunt la fel şi îmi dau seama de faptul că cea mai mare frică a mea e să mi se întâmple ceva cu dantură.
Sunt foarte atentă la cum îmi îngrijesc dantură şi am grijă de ea zilnic.

Pentru început vreau să îţi spun că o dantură îngrijită şi sănătoasă poate fi doar atunci când eşti „prieten/a” cu medicul stomatolog. Eu sunt, fapt pentru care merg periodic la dentist. Uneori doar mă consulta, alteori e nevoie de un detartraj, o plombă sau alte intervenţii.

Pentru că am grijă de dantură mea şi pentru că merg la medicul stomatolog în mod frecvent, nu am avut până acum nevoie de tratamente dificile. Probabil cel mai costisitor şi mai dificil a fost atunci când mi-am pus aparat dentar. Aveam ceva probleme şi la recomandarea medicului am optat pentru o astfel de soluţie.

Ca dantura mea să fie perfectă se ocupă cei de la clinică de stomatologie Cris Smile. Medicii de aici sunt profesionişti, răbdători şi empatici. Merg relaxată de fiecare dată şi mă întorc acasă mulţumită.

Ce fac acasă pentru a-mi îngriji dantura? Păi, în primul rând mă spăl pe dinţi în mod corect. Am învăţat să fac acest lucru de când eram mic. Apoi, în nici o zi nu mă spăl pe dinţi de mai puţin de două ori. Dacă am posibilitatea, o fac şi de trei ori, însă, în general dimineaţă şi seară.

Pentru o igienă orală cât mai bună folosesc şi o periuţă electrică. Am în jur de 4 ani de când folosesc periuţă electrică şi sunt extrem de mulţumită de rezultate. Dacă sunt foarte grăbit sau dacă nu mai am baterie la ea, folosesc periuţă normală.

Pentru a avea o dantură îngrijită folosesc şi apă de gură. Aleg o apă de gură de calitate, astfel încât să mă asigur de faptul că are efectele dorite. Am grijă şi la pastă de dinţi pe care o aleg, deoarece contează şi acest lucru.

Ştiu prea bine că nu pot avea zâmbetul pe care mi-l doresc dacă nu am grijă la alimentele pe care le consum. Încerc să le evit cât pot de mult pe cele care mi-ar îngălbeni dantură sau pe cele care m-ar putea afecta şi în nici un caz nu fumez. Ţigările nu te pot face să ai un zâmbet imaculat.

Dacă şi tu vrei să ai o dantură îngrijită, ţine cont de cele amintite mai sus. Şi nu uită de faptul că e foarte important să mergi regulat la medicul stomatolog. Pentru mai multe detalii intră pe Cris-Smile.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *