Orice bucatar are nevoie si de un aragaz pe masura pentru a realiza cele mai bune preparate. Asadar, alegerea aragazului potrivit nevoilor tale trebuie facuta respectand mai multe criterii sau factori care vor influenta timpul de gatit, consumul de energie sau spatiul economisit in bucatarie. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un aragaz?
Sursa de alimentare
Inainte de model, tip plita si alte criterii de selectie, trebuie sa te hotarasti ce sursa de alimentare ai la dispozitie pentru aragazul tau. Pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente ai la dispozitie o gama larga de aragazuri la preturi foarte bune ce folosesc 3 tipuri de surse de alimentare:
- Gaz
- Electric
- Mixt
Fiecare functie de alimentare vine la pachet cu avantaje si dezavantaje. De exemplu, alimentarea pe gaz are un consum ai mic de achizitie si energie. De cealalta parte, aragazul electric ofera o siguranta ridicata la fiecare utilizare si nu se pierde energie in timpul utilizarii.
Pentru alimentarea pe gaz unul din dezavantaje este reprezentat de disiparea mare a energiei in incapere si riscul unei explozii daca aragazul are scurgeri de gaz pe care nu le identifici la timp. De cealalta parte, incalzirea plitei pe gaz se face mai greu.
Dimensiunea aragazului
De regula achizitionarea unui aragaz se face in momentul mobilarii bucatariei. De aceea trebuie sa tii cont si de dimensiunile disponibile astfel incat aragazul sa se completeze perfect cu restul mobilierului. Pe siteul celor de la Techstore, ai la dispozitie aragazuri pe diferite dimensiuni intre 50-90 cm pentru aragazurile standard, 50-80 cm pentru plitele incorporabile. Sunt disponibile si alte dimensiuni, dar acestea sunt cele mai frecvente pentru modelele populare pe site.
Tipul de cuptor al aragazului
Pentru aragazuri ai la dispozitie mai multe tipuri de cuptor de la cel conventional sau static, pana la cuptorul cu conventie sau cu aburi. Cuptorul conventional functioneaza inferior, in timp ce la cuptorul cu conventie, ventilatorul pune in miscare aerul astfel incat temperatura sa se transmita uniform. Cuptorul cu aburi ajuta foarte mult la gatirea corecta a legumelor, pastrand intacta textura si bunul gust pe care cu totii dorim sa le savuram cu mare drag.
Pe langa aceste criterii de selectie e bine sa ai in vedere tipul de plita, functiile cu care este dotat aragazul dar si clasa energetica, in special pentru aragazurile electrice. Aceste detalii sunt disponibile la toate produsele de pe siteul celor de la Techstore.ro.
Inca o postare , inca un ban castigat cinstit .
@Marian De o bere.