Crin Antonescu – proiectul pentru naţiune

Cele 5 mari teme ale proiectului cu care Crin Antonescu vine în faţa alegătorilor sunt:

depolitizarea: “trebuie să scăpăm de mentalitatea ca, de câte ori un partid ajunge la guvernare, începe o invazie a politicului nepermis de mare în societate.

debirocratizarea: “indiferent de partidul la putere, în România există prea multe organizaţii birocratice, iar birocraţia înseamnă corupţie.

descentralizarea autentică: “România este, azi, într-un feudalism neacceptabil pentru locul şi secolul în care ne aflăm. Sunt nişte votanţi a căror soartă depinde de primar, de prefect sau preşedintele Consiliului Judeţean”

reprezentativitatea în politică: “modificarea Constituţiei şi a legilor, astfel încât să se delimiteze mai clar, de exemplu, atribuţiile preşedintelui.

asocierea elitelor: “partidele politice trebuie să aibă un dialog cu experţi din afara partidelor politice, atunci când se realizează programe sau legi”

Acestea sunt pe scurt, temele de interes maxim pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Cred că este foarte bine că el a venit cu acest proiect, chiar de acum, deşi mai e mult până la alegerile prezidenţiale. O dezbatere reală pe aceste subiecte îi va fi de folos şi lui Crin dar şi nouă, alegătorilor.

Ca atare, aştept părerea voastră despre acest proiect: ce ar mai trebui adăugat, ce este bine pus aici, ce nu ar trebui să fie.

13 thoughts on “Crin Antonescu – proiectul pentru naţiune”

    1. @semanticus: pai el candideaza la presedintie..din cate stiu eu, sper sa nu ma insel, nu presedintele face programul de guvernare…

  1. Probabil ca trebuie sa ii spuna cineva ca proiectele de legi de la guvern mai trec si pe la el. Va rog eu sa ii spuneti totusi, nu stiu daca e legal sa isi lase consilierii sa semneze pentru el.

    1. @semanticus de proiectul de guvernare se ocupa Victor Ponta si echipa de specialisti din fiecare partid. Doar sa il criticam pe Crin de dragul de a fi cool…nuj daca aduce mai mult de o aparitie fulgeratoare labe 1 tv

  2. Un proiect venit destul de tarziu! La modul in care se deruleaza evenimentele,la rapiditatea cu care se misca puterea (campanie preelectorala, sedinte de partid, afise, indemnuri postale etc. )actiunile opozitiei mi se par lente, lipsite de vigoare si mai ales lipsite de continut mobilizator. Cred ca opozitia face o mare gresala (sper sa nu o coste) ca se bazeaza pe calculul sondajelor. Mie unul ceea ce spune Antonescu mi se pare fara continut, si e valabil si pentru putere. Asteptam masuri concrete -chiar daca este f. greu- de cu totul alta factura, adica pe domenii,ceea ce asteapta implicit electoratul (sanatate, invatamant, justitie, lgislatie ), cu date si termene concrete. Dar asa, mi-e frica ca vor ramane numai la nivelul declaratiilor de principiu , iar partea economica, sociala nu se regaseste in declaratie, proiectul nu este numai al lui Antonescu este al aliantei ce spera sa ajunga la putere. Deci….

  3. @ Semanticus

    Ca observatie prealabila, se pare ca aveti o idee eronata si despre atributiile presedintelui si despre procesul legislativ, inclusiv despre valoarea juridica a promulgarii legilor de catre presedinte.

    Pe fond, in conditiile in care Crin a anuntat ca atributiile presedintelui vor fi puse sub tirul unor reflectii (punctul 3), comentariile dvs. privind implicarea sau neimplicarea presedintelui in procesul legislativ mi se par, pur si simplu (iertati franchetea) amuzant de stupide, pentru ca lasati impresia de comentator care nu a citit subiectul pe care il comenteaza.

  4. Frumos dar…doar atat !In viata mea am invatat ca nu intotdeuna ce-i frumos este si posibil sa fie al tuturor .Nu va putea domnul Antonescu sa faca ce-si propune chiar daca chiar crede in acest …proiect. Nu de alta dar…pe nicaieri in lume nu se petrece asa ceva . Mie mi se pare { daca ma insel sa fiu scuzat si pune-o pe seama …varstei asa incat sa nu fiu “injurat ” gratuit de catre unii ce ma pot crede … “portocaliui”} ca se cam ia dupa …Dan Diaconescu in sensul ca…face promisiuni ce nu pot fi onorate. :satansmoking: Un inceput de saptamana cat mai bun si eventual cat mai profitabil iti doresc onorabile nene Iancule ! :beer:

    1. @marian cred ca e un pic exagerata comparatia cu dan diaconescu…totusi, ala promite 20.000 de euro fiecarui om si culmea, lumea il crede…Crin propune spre dezbatere niste teme ce tin de o societate normala

  5. In primul rand proiectul acesta trebuie sa existe. Deocamdata eu unul am aflat doar ca a vorbit DESPRE el pe Antena 3, am mai gasit o stire DESPRE el pe ziare.com si acum la tine. Cand o sa avem un document, o sa ne dam cu parerea.

    1. @joness de fiecare data cand apare ceva, o sa postez aici. Este important sa dezbatem toate temele

  6. Oricare va fi solutia, sunt connivs ca nu va schimba nimic din situatia disperata economica si politica in care ne aflam.Problema noastra este ca am fost invatati sa ne vindem ieftin 1L ulei alegerea -si din asta rezulta tot, iar vandutul ieftin a inceput cu tot ce am oferit pe o spaga de nimica (in comparatie cu castigul beneficiarului), din vremea lui tata Ilici.Tot din vremea aia a inceput si schimbarea romanului ca individ, rezultand acest amestec de manelisto-smechero-analfabet. Tocmai din acest motiv nu inteleg de ce cei care au votat cu Base sunt mai mult vinovati decat ceilalti , in pervectiva voastra.Mai mult , ca un votant al lui Antonescu, va transmit o parere personala subiectivismul evident in emisiunile din timpul alegerilor nu m-a facut decat sa descopar ca echidistanta postului Realitatea TV este aceeasi cu a Antenei, si B1 (Nasu’).Din nefericire oameni care nu credeam ca pot fii partinitori(Ursu, Turcescu si altii..)mi-au demonstrat contrariu.Deci imi ramane sa ma uit la BBC si EuroNews, iar ca o urmare fireasca trb intradevar sa caut viata pe alte meleaguri si dupa cum cred ca v-am aratat, nu numai politicienii sunt devina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *