COS.ro, partenerul tău, indiferent de anotimp

Știu multă lume care este efectiv oripilată de ideea de iarnă, de zăpadă. Fiecare cu motivele sale, fiecare cu experiențele sale. Vorba ceea românească, gusturile nu se discută. Dar această antipatie cruntă față de iarnă nu se manifestă numai la oameni, ci și firmele reacționează diferit, în funcție de domeniul de activitate. Dacă cele din zona sporturilor de iarnă abia așteaptă primii fulgi de nea, firmele de construcții aproape că se roagă zilnic ca vremea bună să mai continue, astfel încât să mai câștige măcar câteva zile în plus în care să poate termina niște lucrări importante.

Pentru că, odată cu venirea frigului sau a ninsorii, rare sunt cazurile în care o astfel de lucrare mai continuă. Ca atare, lucrurile se schimbă odată cu venirea primelor raze de soare ce vestesc o primăvară mult așteptată. Și începi să vezi cum se animă lucrurile, cum camioanele cu mobilier pentru birouri iau țara la colindat, gata să asigure tot ce e necesar în clădirile gata terminate.

image

De animat, se animă nu doar firmele, ci și cei care își doresc să înceapă un proiect de renovare a locuinței personale. Fie că vorbim de schimbarea schimbarea pardoselii tehnice, fie că vorbim de unele schimbări majore în sensul îmbunătățirii calității acestuia prin folosirea unor mochete, sau de o simplă văruială nouă, sau de schimbat gresia și faianța, fiecare familie se folosește de primele zile mai frumoase din punct de vedere meteo pentru a începe lucrul și în ceea ce privește amenajările open space, cu atât mai mult că toți visam la căldura verii și la berea rece. Care, iată, au venit, și au venit și cu tva de 9% :)) )

 

Nu pot totuși să nu mă întreb și să nu mă minunez. De ce doar la noi, în momentul în care vine iarna, paralizăm totul, iar în alte țări, cu o climă la fel sau apropiată de a noastră se pot efectua lucrări de calitate și fără întrerupere? Bun, ca să fim serioși, e o întrebare retorică, la fel cu aceea în care îți pui problema de ce unii sunt în stare să construiască mii de km de drumuri prin cele mai vitrege condiții, iar noi abia facem câteva zeci de km între Gilău și Turda.

Și ca să încheiem într-o notă amuzantă, să nu uităm că avem și noi geniile noastre, care se apucă și asfaltează pe ninsori abundente sau trag marcaje rutiere când plouă cu găleata. Pentru că România este țara tuturor posibilităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *