17 thoughts on “Corlăţean, demisia !”

 1. Ponta : Corlatean a vorbit in numele Guvernului.

  Te-ai grabit sa comentezi. Stapanii tai vor fi dezamagiti.
  Repede scrie si tu ceva in apararea lui Nastase/Voiculescu. Sa fie un echilibru. :)

  1. @xx nu ma intereseaza ce a spus Ponta. Ca ministru de externe nu ai voie sa faci asemenea declaratii. Iar pentru mine, Schengen ramane o prioritate. Vreau sa am aceleasi drepturi ca si cetatenii celorlalte state europene.

 2. mesajul e simplu si clar: „daca nu ne vreti asa cum suntem, noi ramanem asa cum suntem. eventual, gasim pe altii care sa ne accepte asa cum sunt.”
  si nu, nu e vorba doar de corlatean, e vorba de puterea politica de la bucuresti. aia votata, legitimata si pe cai mari.
  relevant e altceva: romania a progresat pe drumul democratizarii atata vreme cat uniunea europeana putea pune o presiune reala. odata cu aderarea, aceasta presiune a disparut, astfel incat democratia romaneasca, din 2008, a intrat in declin, fara a fi vreodata altceva decat una defecta. aderarea la spatiul schengen era ultima ramasita de presiune. renuntarea la grija acestei aderari arata clar ce doresc actualii guvernanti.

  1. @berenger nu asa trebuie privita problema, cel putin asta e parerea mea. Democratia, in Romania, asa fragil construita cum e, e pe un drum ireversibil.

 3. Ionut, din punctul meu de vedere am salutat declaratiile lui Corlatean cind am aflat de ele de dimineata. La o adica e si asta o abordare care aduce o urma doua de demnitate. Daca citesti declaratia cu totul Corlatean denunta o problema de credibilitate. Faptul ca Romania a tot fost aminata si ca a tot tinut-o din esec in esec (btw sunt in Turcia acuma si e super-funny la ce spun ei aici esec), ne-a daunat numai noua din punctul de vedere al credibilitatii la nivel european. Mai ales acum cind Olanda pare sa se dea din calea aderarii noastre, mi se pare perfect normal sa incerci sa demasti o miscare politica de a ne bloca a Germaniei sau a Frantei. Face bine, din cind in cind, sa amintim ca procesul Schengen e unul strict tehnic, iar din punct de vedere tehnic, cel mai probabil, suntem gata din toamna trecuta (aer&apa).
  Sigur ca sunt si eu constient ca ne-ar fi mai bine, din punct de vedere economic, in Schengen, decit in afara sa, dar adevarul este ca asa cum am supravietuit pina acum, vom supravietui si de acum inainte.
  E cazul ca imaginea externa a Romaniei sa se schimbe din partenerul tacut, aplecat si slujnic dispus sa incaseze orice si oricit.

  1. @Valentin demnitatea asta trebuia sa o avem, cred, la momentul aderarii, cand am fost primiti ca o tara de mana a doua, un fel de gunoi al UE

 4. democratia romaneasca NU e pe un drum ireversibil, aceasta e reperul pe care cetateanul trebuie sa-l aiba, pentru ca e singura atitudine ce ne tin ei n priza politicienii. daca incepem sa acceptam miscarile lor ca si cum ar fi democratice, cand nu sunt, ne-am dus dracului…
  in rest, din nou tampenia cu demnitatea si cu razboiul dintre palate. sunt sigur ca marea majoritate a celor ce se rezuma doar la temele astea nu-s nici macar in stare sa vada ceva dincolo de ele.

  1. @berenger “razboiul dintre palate” e de fatada..se iubesc ponta cu basescu la nebunie. o sa vedem mai multe in curand

 5. Si daca intram de 10 ori in Schengen tot nu o sa ai aceleasi drepturi cu „cetatenii europeni”…Ma mira ca nu te-ai prins inca…:)) )

 6. Indeplinim demuuult criteriile tehnice. Si ca sa le indeplinim am cheltuit in jur de 1 mld eur cumparand tehnica de la… ghici ghicitoarea mea… Ca pozitie, as fi gica contra ue si i-as trosni unde as putea pana se tin de cuvant si respecta ceva semnat de ambele parti si respectat de catre Romania.

  Este o pozitie diferita si merita incercata.

  1. @nevermind Europa se poarta cu noi exact asa cum singuri ne-am asternut…e o pozitie diferita, merita incercata, dar nu cred ca va rezolva ceva…

 7. pentru ca suntem gunoi UE.
  sau cunosti o tara din UE mai parsiva si cu o clasa politica mai mizerabila?

  si in loc sa rezolvam problemele pe care le avem.. noi zicem “Avem demnitate!”
  aha..demnitate demna de tigani.

 8. @Ionut

  “demnitatea asta trebuia sa o avem, cred, la momentul aderarii, cand am fost primiti ca o tara de mana a doua, un fel de gunoi al UE”.

  Hai sa admitem ca nu am avut in 2004 sau 2007 destula demnitate – asta inseamna ca nu mai avem niciodata dreptul sau vocatia sa ne comportam demn?

  Eu salut declaratia lui Corlatean : este demn de lauda sa arati ca indeplinesti conditiile tehnice demult si ca amamarea inseamna o punere sub semnul indoielii a credibiitatii procesului, deci noi nu suntem interesati. ¨Putem sa vrem schengen, dar nu nu orice pret – nu cu pretul umilirii eterne. MCV ajunge, e deja prea mult.

  1. @PC Nu zic ca nu e ok sa abordam si o atitudine demna..dar oricum nu ne ajuta. Adu-ti aminte si de tentativa cu drept de veto in cazul Croatiei..a fost fix zero

 9. Tin minte cat de mult ne doream sa intram in NATO,UE..am intrat,si?..nu vad nici o diferenta de “inainte” si “dupa”…acum ne-am gasit alt obiectiv,Schengen…stati linistiti ca o sa intram si aici,si ce?credeti ca o sa fie alfel?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *