Congresul PNL, câteva concluzii

Ziua de ieri a fost cu adevărat una încărcată de simbolism pentru Partidul Național Liberal. Un partid căruia salariații de la Antena 3 și toată gașca lor de adoratori îi cântau prohodul. Un partid la a cărui moatre politică stăteau ca niște vulturi la un leș atât cei din PSD cât și trădătorul Tăriceanu, dorindu-și fiecare să se aleagă cu bucata cea mai mare.

Am dovedit, încă o dată, că suntem un partid ce trăiește,pulsează și în cadrul căruia politica se face cu multă pasiune. Acum, hai să ne uităm un pic pe deciziile de ieri:

– aderarea la PPE – doar 3 voturi împotrivă.

– fuziunea cu PDL – doar 6 voturi împotrivă.

– Klaus Iohannis, noul președinte al partidului și 31 de vicepreședinți. Mă bucură să îi regăsesc acolo pe Alina Gorghiu și Ludovic Orban, ultimul fiind chiar câștigător al acestor alegeri. Îmi pare rău pentru faptul că un om ca Radu Zlati, care a pus mult suflet în proiectele online ale acestui partid, nu se regăsește și el printre vicepreședinți.

pnl_congres_sambata_32982300

Asta ar fi partea fără surprize a acestui congres. Am lăsat la urmă ultimul subiect, pentru că el a fost cu adevărat cireașa de pe tortul acestui eveniment. Stabilirea candidatului la prezidențialele din toamnă. Aici s-a văzut forța acestui partid, capacitatea lui de a alege liber, fără constrângeri.

Așa se face că un om ce tocmai câștigase președinția partidului cu 90%, Klaus Iohannis, s-a văzut nevoit să își retragă rezoluția sa privind stabilirea candidatului la prezidențiale, pentru că sala a decis că mai există un om ce merită o șansă, poate chiar cea mai importantă șansă. Iar numele acestuia este Crin Antonescu.

Crin rămâne, nici nu avea cum altfel, speranța PNL pentru aceste alegeri din toamnă. Și sper din tot sufletul că toți cei ce vrem ca el să fie noul președinte al României, să ne strângem alături de el și să împlinim acest deziderat !

Ce urmează după acest congres? În primul rând, curățarea de trădători și de lichele. Deja au început să plece, unul câte unul. În al doilea rând, e nevoie ca în ceea ce privește decizia asupra candidatului la prezidențiale să nu existe nici un dubiu. S-a văzut clar la Congres cam care este alegerea delegaților.

Dacă în Delegația Permanentă se va alege că să fie cum vrea șeful, riscăm ca implicarea militanților în campania din noiembrie să fie foarte redusă. Cu pierderi pentru toți.

Nu vreau să închei fără să mă înclin în fața Seniorului Quintus, cel care, la vârsta sa venerabilă a pus la punct pe toată lumea și a ținut congresul în frâu, cu o mână forte, dar și plin de înțelepciune.

2 thoughts on “Congresul PNL, câteva concluzii”

  1. Ionut,

    “Hope springs eternal” … este uluitoare capacitatea de auto-amagire a celor care vor cu tot dinadinsul sa creada în ceva sau în cineva.

    Tu crezi ca, dupa tradarea electoratului la europarlamentare prin virajul la PPE, îi mai voteaza cineva pe penelisti? Dupa ce Antonescu a facut dovada, cu asupra de masura, de oportunism abject, lingând unde a scuipat, crezi ca va mai repeta vreodata macar scorul electoral din 2009? Johannis are carisma unei cârpe ude, discursul bolovanos si sforaitor de plicticos.

    Serios, dupa fuziunea cu Bleaga, Anastase, Cezar Preda si alte scursuri, va mai voteaza cineva? Toata lumea va crede ca cin’ se aseamana se-aduna.

    Sa va ajute Al de sus sa atingeti, dupa marea fuziune cu PDL si sucirea curului catre PPE, macar 15%! “Hope springs eternal” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.