Congres PNL – un partid istoric la momentul deciziilor istorice

Astăzi și mâine are loc cel mai important congres al Partidului Național Liberal din ultimii 25 ani. Un congres care vine într-un moment tulbure al politicii românești, inclusiv al evoluției PNL. De la momentul când președintele PNL a devenit Crin Antonescu și până azi, când ne pregătim de o predare a șefiei către, cel mai probabil, Klaus Iohannis, PNL a avut o evoluție extraordinară.

Cel mai mare număr de primari, șefi de Consilii Județene, parlamentari. Prezența la guvernare, în cea mai importantă alianță electorală post revoluționară, USL. Consolidarea poziției de cel mai important partid politic de dreapta din România.

congrespnl

Dincolo de toate acestea, au fost și momente care au afectat acest partid. Cel mai recent, alegerile europarlamentare și scorul sub așteptări, plus demisia lui Crin Antonescu. Trădările, o obișnuință a acestui partid, dar parcă mai puternice ca efect decât altădată. Nu va fi un congres ușor. PNL joacă cu toate cărțile pe masă, asumându-și riscurile inerente.

Trecerea la PPE, transformarea lui Klaus Iohannis într-un lider viabil, fuziunea cu PDL și nevoia de a propune electoratului un candidat cu șanse reale de a câștiga alegerile prezidențiale din toamnă reprezintă marile provocări ale acestui congres. Cireașa de pe tort va fi reprezentată de discursul lui Crin Antonescu, unul așteptat cu sufletul la gură de toată lumea și care, fără îndoială, va să fie decisiv pentru toate deciziile ce vor urma.

Îmi doresc ca, la capătul celor două zile, PNL să iasă mai puternic, mai unit, mai pregătit pentru provocările viitoare. Și tuturor celor care ne cântă deja prohodul, să le dăm motive să fie mai triști ca niciodată.

Iată și programul zilei de azi:

16.00
Deschiderea lucrărilor Congresului Extraordinar

16.01
Imnul național

16.02
Cuvântul Președintelui interimar al PNL

16.15
Alegerea secretariatului tehnic al Congresului și a comisiei de numărare și validare a voturilor

16.17
Aprobarea ordinii de zi

16.20
Prezentarea modificărilor aduse la statut de către Președintele Comisiei de Statut, domnul Cătălin Boboc

17.00
Prezentarea punctelor de vedere referitoare la proiectul de Statut

18.00
Votarea noului Statut

18.10
Convocarea Congresului Ordinar pentru data de 28 iunie 2014 și aprobarea proiectului de ordine de zi

18.20
Închiderea lucrărilor Congresului Extraordinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *