Confruntarea Iohannis – Ponta, câteva gânduri

De ieri, România a resetat din nou timpul. Istoria ne-a învățat că lumea se împarte între înainte de Hristos și după Hristos. La noi lucrurile nu au fost atât de statornice. Noi am fost și înainte și după cucerirea romană, înainte și după închinarea la Poarta Otomană, înainte și după Rege, comunism, Iliescu și mai apoi Băsescu.

De ieri seară, mai bine zis după confruntarea de la Realitatea dintre Iohannis și Ponta, suntem iarăși la granița dintre două momente: înainte și după dezbatere.

Înainte de ea, mulți decretau existența unei falii între o Românie a celor care vor bun simț, respect, decență, caracter și cei pentru care circul, scandalul, popcornul și aruncatul găinilor peste gard reprezintă un mod de viață. După această confruntare, primii par a fi fost dezamăgiți de faptul că Iohannis, candidatul care îi reprezintă, a rămas în această paradigmă, fără a se coborî la nivelul lui Ponta de mahalagism, minciună, tupeu.

Da, nu mă ascund după deget. Prestația lui Iohannis de aseară a fost total neconvingătoare, asta că să fiu decent în exprimare. Cel mai mult m-a dezamăgit faptul că s-a prezentat nepregătit, că s-a hotărât în ultimul moment, că s-a lăsat atras într-un meci în care clar era dezavantajat.

Dar, cu toate acestea, nu cred că meciul prezidențial s-a jucat. Cei care sunt cu adevărat cei mai importanți duminică, nehotărâții și absenteiștii de la primul tur, încă mai așteaptă o dovadă că merită ca de data aceasta să iasă la vot. Și eu cred cu tărie că Iohannis, în seara aceasta, va reuși să îi convingă.

iohannis-ponta_3-465x390

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p