Coane Oprescu, ce se mai aude cu pistele pentru bicicliști?

Am avut ceva mai mult de alergat zilele trecute in București. Așadar, mai puțină muncă de birou, mai multe drumuri. Un coșmar. De ce? Pentru că traficul în București, indiferent de anotimp, de vremuri și de vreme, este un coșmar.

Aglomerație, agitație, nervi, stres. Și nici măcar nu am mașină proprie, ca atare fiind nevoit să folosesc taxiul. Altă bucurie și acolo, căci m-a costat dublu față decât era normal. Un vis…o plăcere.

Și ca să mă detașez de ceea ce părea a se transforma într-o zi de coșmar, mi-am imaginat că sunt într-o capitală cu adevărat europeană, una normală, cum ar zice unii, unde traficul aglomerat e istorie, unde praful nu te învăluie la cea mai mică adiere de vânt și unde nu te simți ca într-o junglă de fier și motor. Unde nu mai este o ciudățenie să te duci la muncă sau la plimbare cu bicicleta. Și unde nu ți se fură bicla cu tot cu cadru de protecție.

image 

Într-o capitală unde numărul celor care au ales să meargă cu bicicleta îl surclasează pe cel al șoferilor. Și aș putea continua, numai că m-am trezit brusc din visul meu și mi-am dat seama că sunt tot în București. Orașul al cărui primar tergiversează de ani buni problema pistelor de bicicliști și a modului cum ar trebui ele gestionate, astfel încât să ofere condiții decente celor care ar vrea să meargă pe două roți spre birou. Și nu numai.

Și nu poți să nu privești cu tristețe această situație, cu atât mai mult cu cât a venit primăvara, cu toții ne-am dori să facem un pic de mișcare sănătoasă și nu doar prin parcuri. Iar dacă mai vin și vă spun și că am descoperit raiul pentru orice iubitor de biciclete, adică pe cei de la Bikezone.ro, cel mai bun magazin online pentru amatorii de ciclism. Locul unde găsești tot ce vrei, de la biciclete, piese și accesorii și unde, dacă te dovedești client fidel, vei avea parte de multe surprize care să te bucure.

Cred cu tărie că este nevoie de o presiune publică mai mare pe acest subiect. Este evident că politicienii de la noi numai așa pot fi făcuți să reacționeze. Iar despre Oprescu ne-am convins cu toții că nu are cuvânt. Ceea ce îl face numai bun de prezidențiabil PSD, nu? Deci, bicicliști din tot Bucureștiul, ne unim să salvăm pistele și dreptul nostru de a circula în acest oraș?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *