Coafura versatila

17309801_1162847313837857_7523115512505117632_n-900x900

Sunt oameni carora le place sa-i socheze pe cei din jur nu in mod negativ, ci sa-i lase cu gura cascata de mirare de ceea ce pot realiza. Ei reusesc adesea sa infaptuiasca imposibilul si de aceea capata aura de vrajitori sau de oameni atotputernici.

Asa era Coralia. La serviciu aparea cu parul pana pe umeri. Era etalonul femeii ingrijite: mereu proaspat machiate, parfumate, cu hainele spalate si calcate, cu pantofii facuti si cand ploua.

Ceea ce ne surprindea la ea era faptul ca intodeauna cand venea din concediu avea parul cu cel putin o jumatate de metru mai lung, iar volumul i se dubla.

Sa va mai spun ca toate colegele veneau pe rand si se uitau din toate unghiurile posibile sa vada ceva ciudat, dar nu gaseau nimic dubios?
-Fetelor, apa din Moldova, din Grecia si de la Ierusalim face minuni. Nu am facut absolut nimic, doar m-am spalat pe cap si uitati-va, spunea scuturandu-și pletele bogate.
-Pai sa ne aduci si noua apa din Moldova in cateva sticle, daca este atat de buna, uite eu sunt dispusa sa platesc pentru asta, spunea Maria, o fata cu par scurt si rar.
Fetele mai naive plaificasera deja concedii in Moldova, in timp ce mie imi venea sa rad in hohote. Eram prietena cu Coralia si cand am ramas singure am inceput sa rad cu lacrimi si sa-i zic:
-Apa din Moldova repezinta extensii clip on de la Lysee, nu?

Adevarul era ca fiind fixate asa de bine, jurai ca este parul ei. Nu era nicio deosebire de nuanta sau textura fiindca isi spunea cuvantul calitatea parului natural Remy, adica par netratat fizic si chimic.

Coralia venise la Bucuresti de la Chisinau si era un graunte de adevar in legenda ei privind apa de acolo. Moldovencele au un par de invidiat si se pare ca exista o legatura intre substantele continute de apa si aspectul podoabei capilare, dar diferenta era facuta de extensiile clip-on.

Fata adora parul lung, aici insa din cauza lipsei de timp il maltratase si nu mai crestea asa de lung. Multe femei se plang de acest lucru, le creste parul pana la mijloc, apoi ori sunt nevoite sa taie permanent varfurile care se toaca si se despica, ori cresterea firelor stationeaza.

Si eu imi doresc un par lung si bogat fiindca tunsa nu imi sta grozav. Mi-am agresat podoaba capilara, iar acum suport consecintele. Vorbesc cu Coralia despre extensiile de par ca intr-o zi sa le determin si eu pe colege sa mearga in concediu in Moldova si sa se spele zilnic pe cap cat stau acolo.

Coralia imi ofera coordonatele virtuale ale magazinului si acasa studiez problema.

Cele mai eficiente mi se par extensiile clip-on fiindca nu necesita deplasarea la salon pentru fixare si scoaterea lor din par. Cu 310 lei imi cumpar 50 de centimetri de par blond caramel si ii dublez volumul. Nu fac nimic altceva in fara de a astepta comanda la domiciliu si de a le pune singura cand le primesc. Si cand ma satur de par lung si imi simt capul greu, le scot si raman cu parul „dinainte de plecare in Moldova”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p