Coabitarea lui Ponta, decesul USL

Ne apropiem deja de împlinirea a 4 luni de când USL a câştigat zdrobitor alegerile parlamentare.

Dacă mai adăugăm şi victoria de la localele din iunie 2012, plus votul masiv de la referendum, avem deja aproape un an de când, încet dar sigur, USL a preluat puterea.

Iar după un an de zile se observă că o parte a acestei construcţii politice a cam uitat adevăratul motiv pentru care USL a obţinut aceste scoruri impresionate la ambele alegeri: ura faţă de Băsescu, promisiunea liderilor USL că acesta va fi înlăturat sau cel puţin izolat, astfel încât prezenţa lui în viaţa acestei ţări, căreia i-a făcut atâta rău, să fie redusă la maxim.

Nu numai că Băsescu nu a fost izolat, dar mergând pe scuza unor presiuni incredibile din parte UE, Victor Ponta, din postura de prim ministru, i-a oferit acestuia din ce în ce mai multe oportunităţi de a continua să se comporte ca şi când el ar mai fi un preşedinte legitim.

Iar din ce se aude, Băsescu, ajutat de Ponta coabitatorul, se pregăteşte să o readucă pe Koveşi în fruntea DNA.

Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că USL trebuie să înceteze să mai existe, iar PNL trebuie să caute alte alternative, democratice, de a fi garantul împlinirii voinţei populare, exprimată atât de puternic la vot.

ponta-basescu-dece

14 thoughts on “Coabitarea lui Ponta, decesul USL”

 1. usl detine aproape puterea absoluta si se manifesta ca atare. din aceasta cauza, pentru sanatatea ramasitei de democratie care mai curge pe dambovita, e necesar ca seful dna sa NU fie agreat de usl. unul agreat nu va fi un pericol pentru incalcatorii de legi uselisti, astfel incat abuzul, coruptia si clientelismul vor urca pe noi culmi. aveti grija ce va doriti… sa nu va faceti iluzii: cei care vor profita cu adevarat de situatie vor fi doar foarte putini, varfurile oligarhiei. restul vom resimti din plin, indiferent de tabara, efectele noii situatii, cu o tara si o justitie tacute si cuminti.

  1. @berenger pentru sanatatea faramei de democratie de la noi este important ca orice urma a existentei si influentei politice a lui basescu sa fie inlaturata si stearsa

 2. o fi, daca zici tu, dar daca asta inseamna putere fara control din partea usl, tu vei plange primul in pumni. si asta se va intampla cand nu va fi deloc echilibru intre puteri, cand functia contestarii va fi total anihilata, iar clica de la putere nu va fi supusa niciunei restrictii. e o naivitate crancena sa crezi ca, daca maine basescu si a lui sunt stersi de pe fata pamantului, brusc liderii corupti, indecent de incompetenti si autoritari ai usl vor devenii niste printese diafane ale democratiei. in fapt, ei se folosesc de discursul tau antibasescu ca sa aiba acoperitoarea perfecta pentru felul cum sunt.

  1. @berenger nici nu cred asta. stiu ca si in usl sunt corupti, inca multi. Dar ma concentrez pe obiectivul principal: disparitia chiorului

 3. @berenger
  usl nu are nici un fel de putere absoluta. Nu are de”cat parlamentul si guvernul. CSM, CC, serviciile, parchetul si DNA-ul care este un “alt fel” de parchet(pur politic) sunt prezidentiale. Nu se poate sa numesti o incompetenta si o persoana carea incalcat tot ce este deontlogic in meseria de procuror la dna. Coruptia si clientelismul nu poate urca pe “culmi” mai inailte decat cele la care le-a adus “regimul basescu” are a detinut absolut toate parghiile timp de 4 ani.

 4. shadow, mai zilele trecute a fost ziua unui ministru uselist, banicioiu pe numele lui, unul despre care nici cel mai infocat suporter n-ar putea spune prea usor cu ce se ocupa, in afara de cateva fetite minore. la stirile sportive de la tvr a fost prezentata ziua lui de nastere. dar, bineinteles, usl nu are puterea absoluta. dupa ce vor avea si justitia sub picioare, asa cum urmaresc ei cu abnegatie, si au o gramada de suporteri in asta, vor detine puterea absoluta. pana atunci ne delectam cu idolatria voastra si a institutiilor publice.

  1. @berenger nu cred ca vrei sa vorbim despre nivelul servilismului tvr pe vremea individului ala din braila?

 5. Eu unul ma intreb daca a mai ramas cineva prin politica ce nu abuzeaza de functia detinuta pentru a obtine profituri..se pare ca e un adevarat business :worried:

 6. nu, nu vreau. doua probleme insa: 1. acum avem guvernarea usl. despre ea vorbim. abuzurile fostei guvernari nu scuza abuzurile actualei guvernari. 2. daca astia sunt ca ailalti, de ce i-am schimbat pe ailalti?

 7. ai umor, stiai? mai tii minte, anul trecut, o comisie cnadcu se aduna ca sa discute, in termeni legali, despre plagiatul unui demnitar? unul dintre subordonatii acestui demnitar intra agresiv in sedinta comisiei si o desfiinta. motivul? asa voiau muschii lui si a sefului sau. membrii comisiei erau amenintati in direct la televizor cu inchisoarea de alti subordonati ai demnitarului, experti in probleme evreiesti, filiale ale academiei conduse de oameni din acea comisie se trezeau cu fondurile blocate, iar universitatii bucuresti i se pregatea inchiderea scolii doctorale, in viziunea altui subordonat al acelui demnitar. dar stii ceva? ai dreptate, asemenea fapte nu constituie abuzuri in politica damboviteana. sunt fapte banale si obisnuite, definitorii pentru democratia romaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.