Climatizare mobilă fără evacuare

“Unitatea de climatizare non-evacuare” este de fapt un pic de nume greșit. Ați văzut vreodată o mașină care nu produce evacuare sau un incendiu fără fum? Ei bine, este același lucru pentru aer condiționat!

Așa-numitele modele de non-evacuare sunt de fapt “coolere” care funcționează pe principiul condensului. Nu sunt sisteme de aer condiționat. Cu toate acestea, ele sunt la prețuri accesibile, mici și ușoare și sunt potrivite pentru răcirea spațiilor mici. În general, acestea sunt destul de zgomotoase și sunt ineficiente pe suprafețele de peste 15m2.

Cele mai multe răcitoare trebuie de asemenea reumplute frecvent cu apă. Ele pot oferi o soluție ocazională utilă, dar într-adevăr le lipsește atît performanța, cît și controlul de precizie al unui adevărat dispozitiv de aer condiționat. Acestea ofera, prin urmare, confortul pe care il așteptati de la un aer condiționat real.

573-629-thickbox

Modurile de ventilație și dezumidificatoare

Unele aparate de aer condiționat oferă și moduri alternative, cum ar fi modul de ventilație (unitatea funcționează doar ca ventilator) sau modul de dezumidificare.

Telecomandă

O telecomandă poate fi foarte convenabilă, în funcție de destinația și amplasarea unității de aer condiționat.

Filtru cu carbon activ și filtru electrostatic

Unele modele de unități de climatizare sunt echipate cu filtre suplimentare pentru a purifica aerul răcit pe care îl elimină. Filtrele cu carbon activ sunt eficiente în îndepărtarea mirosurilor, iar filtrele electrostatice sunt bune împotriva bacteriilor și a prafului. Aceste caracteristici sunt utile în special

Cum să vă mențineți unitatea de climatizare mobilă?

La fel ca orice alt aparat, întreținerea este necesară pentru a asigura funcționarea continuă a unității de climatizare mobile .

Dacă optați pentru un sistem divizat, va trebui să lucrați la ambele părți ale sistemului – din exterior și din interior. Pe un sistem dintr-o singură bucată, totul se întâmplă în interiorul casetei. Întreținerea este în general limitată la curățarea filtrelor și la scurgerea rezervorului de apă. Deci, nu ar trebui să aveți probleme prea mari, indiferent de modelul pe care îl alegeți.

Primul lucru pe care trebuie să-l rețineți este că trebuie să plasați aparatul de aer condiționat lângă o fereastră (sau altă rută de evacuare), indiferent de tip (o bucată sau o bucată): cu cât circuitul de evacuare este mai scurt, cu atât performanța este mai bună.

Evitați să extindeți furtunul flexibil care vine cu unitatea, deoarece dacă este prea lung, condensul se va acumula în interior și va cauza dezvoltarea rapidă a mucegaiului. Atunci când setați unitatea de climatizare, temperatura țintă nu trebuie să fie mai mare cu 8 ° C decât temperatura maximă exterioară, pentru a evita șocul termic (5 ° C este ideal). Pentru a păstra calitatea bună a aerului, curățați în mod regulat filtrele. Scurgeți rezervorul de apă în același timp. Nu uitați, de asemenea, să vă curățați unitatea de aer condiționat o dată pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p