Cer demisia directorului ANM, Ion Sandu

Când Igaş a branconat aia cu codul roşu şi ninsori ca în 1954, mulţi l-au luat la un mişto crunt.

Priviţi acum imaginile din Buzău, Ialomiţa, Dâmboviţa..troiene de 5 metri, case acoperite de zăpadă, drumuri pe care nu se va putea circula luni bune.

Ce presupune CODUL ROŞU DE NINSORI

a) sunt aşteptate căderi importante de zăpadă sau depuneri masive de polei, ce pot afecta grav activităţile umane şi viaţa economică;

b) circulaţia riscă să devină rapid impracticabilă în întreaga reţea (rutieră, feroviară şi maritimă);

c) distrugeri importante pot afecta reţelele de electricitate şi de telefonie, timp de mai multe zile;

d) există posibilitatea producerii de perturbări foarte grave ale transportului aerian şi feroviar.

Nu ştiu din ce motive, dar directorul ANM a refuzat să dea oficial acest cod în condiţiile în care România este în acest moment prizoniera zăpezilor.

Ca atare, solicit demisia directorului ANM, Ion Sandu !

4 thoughts on “Cer demisia directorului ANM, Ion Sandu”

  1. Ei uite ca a plecat . Insa sa sti ca iarna din 54 n-o vom mai trai . Asta de acum este doar o gluma buna in comparatie cu iernile pe care le-am apucat in copilaria mea , in tineretea mea. Atunci iernile tineau din sfarsitul lui noiembrie si pana in 10-15 martie. Acolo unde au fost aia ingropati cu totul de viscol…pai acolo fara suparare dar asa se intampla de cam multi ani…mai precis de cand au fost taiate lizierele de paduri care fusesera plantate de pe timpul lui Ceasca si care mai spargeau din putere viscolului si mai disipau cat de cat zapada viscolita. Si cam peste tot s-a intamplat asa , sa fi sigur. Iarna lui ’54 …pai atunci a fost in toata tara zapada de 4 metrii nu numai pe ici pe colo iar Igas la vremea aceia nu se afla nici macar in planul de lucru.Si azi …cam toata lumea stie ca zapada din ’54 s-a datorat nu numai mamei natura ci si “ajutorului ” pe care l-a primit de la vecinii nostrii din Est la acea vreme: Marele Popor Sovietic si experientelor sale nucleare si nu numai.Eu nu fac decat sa citez din ce …am citit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *